in

Duitsland belooft alle bewoners tegen het einde van zomer te vaccineren

De Duitse bondskanselier, Angela Merkel, herhaalde maandag de belofte van haar regering om alle volwassen burgers tegen het einde van de zomer een coronavaccin aan te bieden.

Merkel evalueerde via een videoconferentie de moeilijkheden die werden ondervonden bij de aanschaf van de vaccins en het vaccinatieproces, tijdens een bijeenkomst die werd bijgewoond door de vertegenwoordigers van de Europese Commissie, staatskanseliers en vaccinproducerende bedrijven.

Na de bijeenkomst zei Merkel dat vaccinproducerende bedrijven de vaccinleveringen al in de loop van het jaar kunnen voorzien.

Ze herinnerde eraan dat er voorlopig drie bedrijven zijn goedgekeurd voor vaccins in de EU, en voegde eraan toe dat zelfs als andere bedrijven geen goedkeuring krijgen, de Duitse regering de belofte zal kunnen nakomen om tegen het einde van de zomer, of het derde kwartaal van 2021, vaccins aan elke volwassen burger aan te bieden.

Merkel zei dat het vaccin nodig is voor ongeveer 73 miljoen mensen in Duitsland, aangezien het niet aan kinderen zal worden toegediend.

Ze benadrukte dat het nationale vaccinatieplan in Duitsland zal worden ontwikkeld om het vaccinatieproces planbaar te maken, en zei dat dit plan zal worden voorbereid tot de volgende bijeenkomst met de staatskanseliers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

EU krijgt 75 miljoen extra Pfizer / BioNTech vaccins

Wordt het te koud in Nederland?