in ,

Duitsland begint met menselijke proef van het COVID-19 vaccin

Onderzoekers zijn begonnen met het testen van een mogelijk COVID-19 vaccin op vrijwilligers, volgens een toonaangevend Duits biotechnologiebedrijf.

“Twaalf deelnemers krijgen vaccinatiekandidaat BNT162 toegediend sinds de studie op 23 april begon in Duitsland.” aldus BioNTech in een verklaring. De proef is de eerste klinische proef van een kandidaat vaccin tegen COVID-19 in Duitsland.

In het eerste deel van de klinische proef zullen ongeveer 200 gezonde vrijwilligers tussen de 18 en 55 jaar worden gevaccineerd om de veiligheid en Immunogeniciteit van het vaccin te evalueren en om de optimale dosis voor verder onderzoek te bepalen. De Duitse regelgevende instantie, het Paul-Ehrlich-Institut, keurde vorige week het begin van klinische proeven goed.

Het BioNTech-bedrijf van de Turkse professor Ugur Sahin en farmaceutisch gigant Pfizer ontwikkelen samen potentiële COVID-19 vaccins als onderdeel van een wereldwijd ontwikkelingsprogramma. De bedrijven zijn ook van plan om, na goedkeuring door de overheid, proeven te starten voor de vaccinatiekandidaat BNT162 in de Verenigde Staten.

Wetenschappers en onderzoekers over de hele wereld zoeken naar een vaccin tegen het coronavirus dat wereldwijd meer dan 3,12 miljoen mensen heeft besmet en meer dan 217 duizend mensen het leven heeft gekost.

Er zijn wereldwijd bijna 935 duizend coronaviruspatiënten hersteld van de ziekte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ikea en de Bijenkorf openen deuren maar specialisten waarschuwen voor risico’s

Arts Duitsland noemt homoseksualiteit en transseksualiteit ziektes