in

Duitse verpleger Niels. H bekent doden van honderd patiënten

De inmiddels 41-jarige Niels H. gaf eerder toe dat hij bij 27 sterfgevallen betrokken was, maar hij kon ze niet allemaal herinneren.

Bij het proces in Oldenburg zei hij ‘ja’ op de vraag van de openbaar aanklager of hij schuldig is aan het doden van honderd patiënten. In de periode tussen 2000 en 2005 werkte hij voor twee Duitse klinieken. Daar pleegde hij zijn horrordaden.

Het Duitse Openbaar Ministerie liet de afgelopen drie jaar overblijfselen opgraven en onderzoeken van 130 overleden patiënten. De oud-verpleger voerde zijn daden uit in twee Duitse klinieken. In een instelling in Delmenhorst zouden 62 sterfgevallen aan H. zijn gelinkt en in een kliniek in Oldenburg zijn zeker 38 gevallen bekend waar H. in wordt genoemd. Enkele zaken in Delmenhorst worden nog nader onderzocht.

De zaak is een van de grootste moordzaken in de Duitse criminele geschiedenis. Het aantal sterfgevallen waarvoor Niels H. verantwoordelijk is, ligt waarschijnlijk nog veel hoger omdat veel patiënten gecremeerd zijn.

Bron: NU.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Op zoek naar een baan? Hier moet je wezen!

Migratie blijft groeien in Nederland