in

Duitse politie gebruiken grof geweld op moslimvrouw voor niet dragen van mondkapje

Vrouw met hoofddoek op de grond en handen geboeid voor haar peuter, nadat ze de tandarts had verlaten, zoals te zien op een virale video.

De politie in een West-Duitse stad boeide een vrouw in hoofddoek, in bijzijn van haar peuter en legde haar op de grond omdat ze geen masker droeg, zoals te zien is in een video die onlangs viraal is gegaan.

Volgens de video, gemaakt door ooggetuigen in de stad Wuppertal, waren er zeven politieagenten buiten het gebouw dat de vrouw verliet na een bezoek aan de tandarts. De video toont twee politieagenten die de vrouw voor haar peuter met handboeien omdraaien, haar op de grond leggen en op haar lichaam op de grond drukken terwijl ze om hulp schreeuwt.

Toen de politie probeerde omstanders ervan te weerhouden te filmen, zei iemand, “Je hebt niet het recht om mij ervan te weerhouden deze video op te nemen. De telefoon is van mij. Ik kan je het nummer van mijn advocaat geven.”

Politie vertrekt alsof er niets is gebeurd

De video toont ook een medewerker van het kantoor van de tandarts die de scène ziet, terwijl hij het kantoor verlaat en zegt dat wat de politie doet een misdaad is. Terwijl omstanders in de video hun verzet tegen de scène duidelijk maken, verwijdert de politie de handboeien van de vrouw, laat haar los en vertrekt alsof er niets is gebeurd.

Volgens informatie verkregen door Anadolu Agency, werd de vrouw die in de video geboeid werd gezien, geboren in Duitsland en bekeerd tot de islam.

De vrouw, kennelijk geschokt door het incident, zou naar verluidt een strafrechtelijke klacht indienen tegen de politie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nat weer in het verschiet met af en toe een beetje zon

Eenzame Kerst? Hier zijn wat tips