in ,

Duitse burgers die zich bij Daesh aansluiten kunnen paspoort verliezen

De coalitieregering van de Duitse bondskanselier, Angela Merkel, overweegt de terugtrekking van de paspoorten van dubbele burgers die zich hebben aangesloten bij de terreurgroep Daesh, zo kondigden partijfunctionarissen maandag aan.

Paul Ziemiak, secretaris-generaal van de Christen-Democratische Unie van Merkel (CDU), vertelde verslaggevers dat het ministerie van Binnenlandse Zaken hierover een wetsvoorstel heeft opgesteld, maar het ministerie van Justitie heeft zijn beoordeling nog niet afgerond.

“We hebben een coalitieakkoord dat voorziet in de voorbereiding van een juridisch kader voor het intrekken van het Duitse burgerschap van dubbele burgers die zich bij (Daesh) hebben aangesloten.” aldus Ziemiak.

Hij onderstreepte de dringende behoefte aan de nieuwe wetgeving en riep minister Katarina Barley, een vooraanstaande sociaaldemocratische politicus, op om het proces te versnellen.

“We verwachten nu van mevrouw Barley dat ze zo snel mogelijk de weg vrijmaakt voor de nieuwe wetgeving.” zei hij.

Vorige week riep de Amerikaanse president, Donald Trump, de Europese landen op, om meer dan 800 Daesh-leden die in Syrië zijn gevangen terug te nemen.

Volgens de lokale media reisden meer dan 60 buitenlandse strijders die momenteel in hechtenis zijn in Noord-Syrië vanuit Duitsland en ongeveer 40 hebben Duitse paspoorten.

De Duitse regering leek vorige week terughoudend om tegemoet te komen aan de eis van Trump, met ambtenaren die zich zorgen maakten over veiligheid en wettelijke obstakels.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk arresteert 43 PKK supporters voor vandalisme

Rutte : ‘Groot-Brittannië slaapwandelt naar een no-deal Brexit’