in

Duits-Turkse moeder : “PKK een virus dat families vernietigt!”

“PKK is als een virus dat niet alleen individuen maar ook hun families vernietigt.” aldus Maide T. tegen journalisten, “Dus iedereen die besmet is met dit virus heeft behandeling nodig. Degenen die besmet raken met de PKK, moeten zo snel mogelijk voor hun eigen bestwil uit de groep ontsnappen. Dit virus gebruikt zowel tieners als gezinnen. Iedereen zou dit virus moeten weerstaan.”

De moeder pleit voor officiële hulp om haar dochter te vinden en wacht nog steeds op een uitnodiging van het kantoor van de kanselier.

Maide T. werd geflankeerd door een groep sympathisanten die t-shirts dragen met een foto van haar dochter Nilufer. De demonstranten hielden ook een spandoek vast met de tekst, “Help me alsjeblieft om mijn dochter van de PKK te redden.” aangezien bondskanselier Angela Merkel binnen in een kabinetsvergadering zat.

Nilufer T. wordt sinds 12 november vermist. Ze zei dat ze naar school ging is nooit meer gezien.

De PKK is sinds 1993 in Duitsland een verboden organisatie, maar ze blijven actief met bijna 14.500 volgers onder de Koerdische immigrantenbevolking van het land. De terreurgroep gebruikt rekruteringstactieken tussen Koerdische gemeenschappen in heel Europa, inclusief chantage met de veiligheid van familieleden.

Turkije heeft de Duitse autoriteiten al lange tijd bekritiseerd omdat het geen serieuze maatregelen heeft genomen tegen de PKK, die het land als platform gebruikt voor hun rekrutering, fondsenwerving en propaganda-activiteiten.

In haar meer dan 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK, door Turkije, de Verenigde Staten en de EU op de lijst geplaatst als terroristische organisatie, verantwoordelijk voor de dood van 40 duizend mensen, waaronder vrouwen en kinderen.

©NieuwsOn
Foto : Anadolu Agency (AA)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tweede Coronagolf kan een grote golf werkloosheid meenemen

Waarschuwing voor zelfmoordspel