in

Duits OM onderzoekt Mark Zuckerberg om haatberichten Facebook

Facebook is in Duitsland verplicht om illegale berichten te verwijderen zodra het bedrijf erover hoort. Maar uit een klacht van een advocaat in de zuid-Duitse stad Würzburg blijkt dat Facebook dat niet altijd doet.

Berichten met daarin moordoproepen, bedreigingen met geweld en Holocaustontkenningen bleven ook na herhaaldelijke meldingen staan, zo staat in een klacht die advocaat Chan-jo Jun indiende.

De openbare aanklager van München is daarom van plan om naast Zuckerberg ook operationeel directeur Sheryl Sandberg en lobbyisten Richard Allan en Eva-Maria Kirschsieper voor de rechter te slepen.

Facebook en Duitsland liggen al langer in de clinch om haatberichten op het sociale netwerk. Eerder in 2016 had Jun daarvoor in Hamburg ook al eens een klacht ingediend tegen een aantal Facebook-managers.

Die bleef toen zonder gevolgen omdat de rechtbank in Hamburg vond dat onder meer Zuckerberg en Sandberg niet onder de bevoegdheid van de Duitse rechtspraak vielen. Jun hoopt dat de rechtbank in Beieren daar anders over denkt.

Door: NU.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Hackers VS klaar om Russische cyberaanval bij verkiezingen te pareren’

Lees hier de kersttoespraak van koning Willem-Alexander