in

Dubbele maatstaven van Europa reden voor toename islamofobie

In Europese landen wordt antisemitisme als een misdaad beschouwd, maar het beledigen van de islam is toegestaan onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Deskundigen pleiten voor een onderscheid tussen vrijheid van meningsuiting en haatzaaiende uitlatingen tegen alle religies, inclusief de islam, en voor wetten die anti-islamisme strafbaar stellen.

“Hoewel antisemitisme verboden is, kan ik niet begrijpen dat islamofobie wordt beschouwd als vrijheid van meningsuiting”, aldus Amr Moussa, een voormalig secretaris-generaal van de Arabische Liga, op Facebook.

Moussa drong er bij constitutionele en wettelijke instellingen in landen waar moslims worden blootgesteld aan discriminatie, mishandeling en dubbele standaarden, aan om onmiddellijk te strijden tegen onrecht en om het beledigen van de islamitische religie en waarden strafbaar te stellen.

Ali Bakir, een Libanese onderzoeker en journalist, vertelt Anadolu Agency dat het Westen, vooral Frankrijk, dubbele standaarden heeft als het om moslims gaat, “Elke kritiek op Israël wordt beschouwd als antisemitisme en wordt niet gezien binnen de vrijheid van meningsuiting, de criticus wordt veroordeeld.” Zegt hij en voegt toe, “Als het Westen eerlijk was, in plaats van moslims te ondermijnen onder het voorwendsel van vrijheid van meningsuiting, zouden ze consequent handelen en wetten uitvaardigen om hen te beschermen door dezelfde vrijheid te verdedigen tegen alle religies en overtuigingen.”

Ook zegt hij dat dergelijke wetten de opkomst van islamofobie in Europa zullen voorkomen en zullen voorkomen dat politici deze kwestie als verkiezingsmateriaal gebruiken.

Vorige maand beschuldigde de Franse president Emmanuel Macron Franse moslims van “separatisme” en beschreef hij de islam als een “religie in crisis”.

Macron’s houding tegen de islam, de heruitgave van de cartoons van de profeet Mohammed en hun projectie op verschillende gebouwen in het land, hebben geleid tot boycots van Franse producten in verschillende landen, waaronder Qatar, Koeweit, Algerije, Soedan, Palestina en Marokko.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland wil een verbod op organisatie Grijze Wolven

Geen vaccinatieplicht, maar wel gevolgen