in

Drugsdealers profiteren van medische noodsituatie

Cocaine Hydrochloride Powdered

Het coronavirus houdt internationale drugsdealers niet tegen en sommigen profiteren van de medische noodsituatie, zo meldt een Nederlandse politiechef tegen het AD.

Drugdealers worden in ieder geval actiever en creatiever, vertelde de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke aan de krant, “De politie blijft cocaïnevrachten onderscheppen in de haven en we hebben onlangs een grote vangst in beslag genomen, verborgen in een lading medische goederen.” Hij vertelt dat er ongeveer 40 mensen zijn gearresteerd die in containers in de haven sliepen, zodat ze overdag verstopte drugs konden ophalen.

“We arresteren deze mensen dagelijks en je kunt er zeker van zijn dat ze niet voor niets daar zijn.” aldus Westerbeke, “De vraag naar cocaïne tijdens de crisis is niet gedaald.”

Hij voegt toe, “Het gebruik zal zijn afgenomen, maar ik geloof niet dat het is gehalveerd. De prijs staat niet onder druk, maar de coronamaatregelen bemoeilijken de distributie voor dealers die vroeger gewoon met de auto de grens overstaken. Ze zullen altijd een weg eromheen vinden, bijvoorbeeld door oude smokkelroutes weer in gebruik te nemen of een andere manier.”

Volgens de politiechef hebben straatdealers ook hun tactiek aangepast, “Het feit dat mensen thuis zijn en uit hun raam kijken, schrikt de handel in drugs op straat af.”

“Dealers zijn echter verhuisd naar plaatsen waar meer mensen samenkomen, zoals parkeergarages voor supermarkten en doe-het-zelf zaken.” aldus Westerbeke aan de krant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Koning Willem Alexander : “Geniet ervan. Op afstand, maar samen.”

Turkije stuurt medische hulp naar Verenigde Staten