in

Drie jongens opgepakt voor afpersen met naaktfoto’s

Hands Bullying Curl Up Sad Her Face Girl Tired

Social media is voor sommige misschien een manier van ‘socializing’ maar dat is jammer genoeg niet meer voor iedereen het geval. Afpersen is de nieuwe ‘hashtag’ en het gebeurd niet meer alleen maar in films, maar gewoon bij je buren, zeker als je de regio Leiden woont.

De politie heeft in die regio namelijk drie jongens opgepakt voor het afpersen van tientallen slachtoffers met naaktfoto’s. De opgepakte jongens zijn tussen de 15 tot 18 jaar.

De afpersers hebben in totaal zo een 100 duizend euro buit gemaakt van slachtoffers. Het jongste slachtoffer is 14 jaar.

De dupe van afpersing met naaktfoto’s zijn niet altijd jonge meiden, zoals veel mensen vermoeden. De politie heeft in dit geval al contact gehad met veertien jongens en mannen die de dupe zijn geworden van deze praktijken. Een deel van de slachtoffers hebben aangifte gedaan, de rest overweegt dat te doen. De politie vermoed dat er meer aangifte zullen volgen.

De politie vermoed ook dat het getal van slachtoffers in de honderden zit, “Het afgetroggelde bedrag van een ton is vermoedelijk veel hoger.” aldus de politie.

De verdachten deden zich vaak voor als vrouw op social media en benaderden de slachtoffers. Er zijn al dertig verdachten aangehouden met betrekking tot twee andere onderzoeken naar afpersing met naaktfoto’s in Den Haag, Delft, ’s-Gravenzande en Zoetermeer.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onverwachtte zorgkosten voor één op drie Nederlanders

Uit de hand gelopen verkeersruzie