in

Drie doden bij mesaanval in Franse kerk : Vrouw onthoofd

Burgemeester, Christian Estrosi, schreef op Twitter dat de aanval had plaatsgevonden in of nabij de Notre Dame-kerk in de stad, en dat de politie de aanvaller heeft aangehouden.

De politie heeft laten weten dat drie mensen zijn omgekomen bij de aanval en nog verschillende gewond zijn geraakt.

Verschillende Franse media heeft het over een onthoofding, en ook de Franse politicus, Marine Le Pen, sprak van een onthoofding tijdens de aanval.

De aanval komt terwijl Frankrijk nog steeds aan het bijkomen is van de onthoofding van Franse onderwijzer Samuel Paty, eerder deze maand in Parijs. Hij werd vermoord door onthoofding door een man van Tsjetsjeense afkomst.

De aanvaller had gezegd dat hij Paty wilde straffen voor het tonen van cartoons aan leerlingen van de profeet Mohammed, tijdens een les in maatschappijleer.

Het is nog niet duidelijk wat het motief is voor de aanslag in Nice, of dat er een verband is met de cartoons, die moslims als godslasterlijk beschouwen.

Sinds de moord op Paty hebben Franse functionarissen, gesteund door veel Franse burgers, opnieuw het recht beweerd om de tekenfilms weer te geven, en de beelden zijn op grote schaal getoond tijdens marsen in solidariteit met de vermoorde leraar.

Dat heeft geleid tot een stortvloed van woede in delen van de moslimwereld, waarbij sommige regeringen de Franse leider Emmanuel Macron beschuldigen van het nastreven van een anti-islamagenda.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Covid-19 ziekenhuisopnames zullen naar verwachting de eerste golf overschrijden

Corona : 10.280 nieuwe besmettingen en 62 doden