in

Douanier gepakt voor megacokezaak

Cocaine Hydrochloride Powdered

De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Een andere rijstondernemer die eveneens van cocaïnesmokkel wordt verdacht, zit in Nederland. Vorig jaar werd op velden van Radj O. in Suriname een vliegtuig ontdekt met bijna vijfhonderd kilo cocaïne. Suriname heeft om uitlevering van de ondernemer gevraagd, maar O. heeft zijn uitlevering aangevochten.

De laatste twee jaar wordt Europa overspoeld met cocaïne uit Suriname. Partijen van enkele honderden tot duizenden kilo’s zijn ontdekt in Spanje, Nederland en Frankrijk.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Macron komt met nationaal debat om Franse woede te onderdrukken

Ex die Utrechtse studente doodstak voor rechter