in , ,

Doorbraak : Medicijn tegen Alzheimer

De farmaceutische wereld is al jaren in strijd tegen de ziekte van Alzheimer maar het bleek bijna onmogelijk. Hier lijkt nou verandering in te komen. Het Amerikaanse farmaceutisch bedrijf, Biogen, gelooft dat ze eindelijk een medicijn hebben gevonden tegen de hersenziekte.

Het medicijn, Aducanumab, is niet echt een geneesmiddel maar het is de bedoeling dat het de ziekte zal afremmen. Biogen heeft om goedkeuring gevraagd van toezichthouder FDA.

De medische wereld had eigenlijk alle hoop opgegeven tegen de zoektocht naar een middel tegen Alzheimer. Deze ontwikkeling van Biogen geeft ze weer hoop en ze reageren ook erg verheugd op het nieuws.

“Als dit lukt, ligt het medicijn binnen een half jaar op de Amerikaanse markt. Dat is mega, en niet eerder vertoond.” Asus, neuroloog Niels Prins van het Amsterdam UMC opgetogen in het AD.

Prins is het hoofd van het Brain Research Center, waar ook 34 Nederlandse patiënten aan de medicijnonderzoeken hebben deelgenomen.

Wel waarschuwt Prins mensen die te enthousiast zijn, “Het remt de ziekte, maar geneest niet.”

Ook kan het volgens Prins nog een tijd duren voordat het medicijn, tegen een betaalbare prijs, te verkrijgen zal zijn in Nederland, “Het is ook nog maar de vraag of het medicijn zal werken op iedereen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

2020 : Hypotheek voor iedereen

Nepaccount leidt tot taakstraffen en kinderrechter