in

Door coronavirus getroffen Roemeense uitzendkrachten werkten voor vleesverwerkend bedrijf

De groep Oost-Europeanen die besmet waren met het coronavirus en in quarantaine werd geplaatst op een rivierboot in Arnhem werkte voor vleesverwerkende gigant Vion, volgens een bericht van de Telegraaf op maandag.

“In de vleesverwerkingsfabriek van Vion in Scherpenzeel werken ongeveer 1100 mensen, van wie zo’n 900 via uitzendbureaus in tijdelijke dienst zijn.” aldus de krant.

Woordvoerster Nancy Aschman zei dat het bedrijf er alles aan doet om te voorkomen dat het virus meer werknemers besmet en dat gezondheidsdeskundigen er zeker van zijn dat het virus niet wordt verspreid door het spek of andere varkensvleesproducten. De fabriek, een van de vier in Nederland, produceert vlees en spek voor de Britse, Japanse, Amerikaanse, Canadese en Australische markt.

“Je kunt ons werk niet thuis doen en de voedselverwerkende industrie is, net als de gezondheidszorg, een van de sectoren die niet is gestopt.” aldus Aschman tegen Omroep Gelderland, “We hebben alle mogelijke maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat mensen een afstand van 1,5 meter kunnen aanhouden, zoals plastic schermen en een ander schakelpatroon. Bovendien moet iedereen met symptomen thuis blijven.”

In totaal zijn 28 voornamelijk Roemeense arbeidsmigranten die zijn besmet met het coronavirus, verplaatst naar een boot afgemeerd naast een bedrijventerrein in Arnhem terwijl ze herstellen van de ziekte.

De groep woonde in een complex van drie woningen in Velp en werkten allemaal voor dezelfde uitzendorganisatie. De overige 21 bewoners hebben de opdracht gekregen om 14 dagen in quarantaine te blijven.

Vakbonden en migrantenrechtenorganisaties hebben gewaarschuwd dat de krappe huisvesting waarin veel uitzendkrachten wonen, het onmogelijk maakt om afstandelijke maatregelen te nemen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : 26 doden in het afgelopen 24 uur

Meeste basisscholen gaan meteen hele dag open