in

Donkere man in VS denkt salaris op te halen, maar wordt aangehouden

De man, Paul McCowns, had net een paar weken een nieuwe baan toen hij voor het eerst bij de bank zijn salaris ging halen, een slordige 900 euro. Nadat hij op twee manieren zijn identiteit had aangetoond en zijn vingerafdruk had achtergelaten, dacht hij zijn geld te krijgen. Maar nee.

‘Ja hij werkt voor mij’
De werknemers vertrouwden de zaak niet en belden de leidinggevende van McCowns meerdere keren. “Maar hij nam niet op”, zei McCowns tegen lokale media. Gevolg: McCowns mocht het geld niet meenemen. Hij vertrok, maar in de tussentijd was ook de politie al gebeld. De werknemers hadden een sterk vermoeden dat het verzoek van McCowns frauduleus was.

Buiten werd hij al snel aangehouden en in een politieauto gezet. Enkele minuten later werd zijn baas wel bereikt. “Ja hij werkt voor mij”, was het antwoord. “En ja, wij betalen hem zo veel.”

Etnisch profileren
McCowns heeft sterk het gevoel dat er sprake is van etnisch profileren. Hij wil dat de werknemers gestraft worden.

De bank verontschuldigt zich voor de situatie: “Iedereen die bij ons binnenkomt, moet zich welkom voelen. Dat is nu niet gebeurd en dat spijt ons. We houden onszelf hier verantwoordelijk voor.”

RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bent u daar God?

‘Moordverdachte Rotterdam stuurde Humeyra dreigfoto met vuurwapens’