in

Donald Trump’s Twitter gehackt door Nederlandse hackers

President Donald Trump addresses the crowd during a campaign rally Thursday, Nov. 1, 2018, in Columbia, Mo. (AP Photo/Charlie Riedel)

De hackers, door het tijdschrift Edwin, Mattijs en Victor genoemd, gebruikten een uitgelekte lijst met LinkedIn-accounts uit 2012 om Trump aan te vallen, en waarschuwden hem vervolgens in een e-mail dat ze zijn account hadden gehackt.

Vrij Nederland journalist, Gerard Janssen, interviewde de drie en publiceerde een groot rapport van de hack nadat hij ze had ontmoet op een hackerscongres. Screenshots laten zien dat ze lid waren van een hackersgroep die zichzelf ‘Guild Of The Grumpy Old Hackers’ noemde, en dat ze op 27 oktober 2016, kort voor de presidentsverkiezingen, het account van Trump hadden gehackt.

Ze haalden het wachtwoord uit de gelekte LinkedIn-database, die 117 miljoen namen en wachtwoorden bevatte. ‘yourefired’ (je bent ontslagen), was een populaire slogan van Trump toen hij nog een Reality-TV ster was in televisieshow ‘The Apprentice’.

De hackers, die hun acties grondig hebben gedocumenteerd hebben nooit van Trump zelf gehoord, maar het National Cyber Security Center (NCSC) antwoordde hen in november 2016 en bedankte hen voor het contact. Alle drie, die nu in online beveiliging werken en zwakheden in bedrijf- en overheidssoftware proberen op te sporen, hebben ook zonder problemen Amerika kunnen bezoeken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

4-jarige meisje drijft alleen op Griekse zee, op haar opblaasbare eenhoorn

Leraren krijgen waarschijnlijk voorrang bij Coronatestcentra