in

Donald Trump zegt dat het coronavirus zal ‘verdwijnen’

President Donald Trump blijft ongegrond beweren dat het coronavirus eenvoudigweg ‘weggaat’, zelfs nu het aantal COVID-19-gevallen in de VS omhoog schiet onder een regering die zijn reactie op de pandemie friemelt.

“Dit gaat verdwijnen.” aldus Trump op dinsdag tijdens een persconferentie over het dodelijke virus in het Witte Huis, “En als het nu in de herfst in andere vorm terugkomt, we zullen het aankunnen, we kunnen spurts uitbrengen en we zijn erg voorbereid om het aan te pakken.”

De opmerkingen kunnen vertrouwen wekken, zo niet vanwege het feit dat de president deze bewering routinematig heeft gedaan, zonder bewijs, aangezien het aantal besmettingen is gestegen. Op dinsdag hebben bijna 1 miljoen mensen in de Verenigde Staten de ziekte opgelopen, terwijl meer dan 55 duizend Amerikanen zijn gestorven aan gevolgen van het virus.

De Amerikaanse president zei in februari al dat het virus ‘als een wonder’ zou verdwijnen, “Het zal verdwijnen”, zei hij destijds over het coronavirus toen de besmettingsaantallen begonnen te druppelen. “Op een dag, er zal een wonder gebeuren en het zal verdwijnen.”

Hij herhaalde de claim opnieuw in maart en drong aan op kalmte terwijl hij en zijn regering de dreiging bleven bagatelliseren, “We zijn voorbereid en we doen het geweldig.” aldus Trump op 10 maart op Capitol Hill, “En het zal verdwijnen. Blijf kalm. Het zal verdwijnen.”

Volgens een CBS News-tijdlijn, waren er tegen die tijd al 1300 bevestigde coronabesmettingen.

Tijdens een briefing van het Witte Huis op 3 april zei Trump, “Ik zei dat het wegging en dat het weggaat.” toen er al meer dan 200 duizend bevestigde gevallen waren.

Dr. Anthony Fauci helpt vertelde het Amerikaanse Congres vorige maand nog dat ze zich moeten voorbereiden op een lang gevecht, “De president kan het virus niet zomaar weg wensen, en dat zou hij weten als hij naar zijn eigen medische professionals luisterde.”

“Ik kan zeggen dat we meer gevallen zullen zien, en de zaken zullen erger worden dan ze nu zijn.” vertelde Fauci in maart aan de House Oversight Committee. “Hoeveel erger het zal worden, hangt af van ons vermogen om twee dingen te doen, de instroom van geïnfecteerde mensen van buitenaf beheersen en het vermogen om ons eigen land te beheersen en te verzachten.”

Wat de president zelf voorstelt in de bestrijding van het coronavirus zijn op zijn best verkeerd geïnformeerd en in het slechtste geval gevaarlijk voor de gezondheid van Amerikanen. Zo heeft hij onlangs voorgesteld om desinfectiemiddel in te nemen als een mogelijke remedie en vertrouwt hij op de zon om dit probleem op te lossen.

Zo zei hij in februari, “Het lijkt erop dat in april, je weet in theorie wanneer het wat warmer wordt, het op wonderbaarlijke wijze verdwijnt.” Deze opmerkingen waren voor de National Academy of Sciences aanleiding om het Witte Huis een brief te sturen waarin Trump werd verteld dat die verklaring niet klopte. Maar de president was niet overtuigd van de brief. Trump stelde later voor om UV-licht te gebruiken om het virus te doden.

Deze absurde opmerkingen bracht de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe het publiek eraan te herinneren dat zonlicht mensen niet onkwetsbaar maakt voor het virus.

“Je kunt besmet worden met COVID-19, hoe zonnig of warm het weer ook is.” aldus de WHO. “Ook landen met warm weer hebben COVID-19 besmettingen gemeld.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Worden mondmaskers ook verplicht in Nederland?

Mysterieuze ziekte treft jongeren in Nederland