in

Donald Trump en Melania Trump testen positief op Covid-19

“Vanavond zijn @FLOTUS (Amerikaanse first lady) en ik positief getest op COVID-19. We beginnen onmiddellijk met ons quarantaine- en herstelproces. We komen hier SAMEN doorheen!” schrijft Trump op Twitter.

De aankondiging kwam uren nadat Hope Hicks, een van Trumps naaste assistenten, donderdag positief testte op het virus.

“De president en de First Lady maken het op dit moment allebei goed en ze zijn van plan om tijdens hun herstel thuis te blijven in het Witte Huis.” zegt Sean P. Conley, de arts van het Witte Huis, in een verklaring.

Het nieuws komt op het hoogtepunt van de herverkiezingscampagne van de president, voorafgaand aan de verkiezingen van 3 november, in een tijd dat Trump persoonlijke politieke bijeenkomsten bleef houden.

Eerder, in een interview met Sean Hannity van Fox News Channel, zei Trump dat hij en Melania net een test hadden gedaan en wachtten op de resultaten.

De president zei ook dat hij veel tijd met Hicks heeft doorgebracht.

“Hope Hicks, die zo hard heeft gewerkt zonder zelfs maar een korte pauze te nemen, is zojuist positief getest op Covid 19. Vreselijk! De First Lady en ik wachten op onze testresultaten”, tweette hij eerder.

In interviews met Bob Woodward van The Washington Post eerder dit jaar, zei Trump dat hij opzettelijk de dreiging van het virus had gebagatelliseerd als een manier om publieke paniek te voorkomen.

In de afgelopen maanden heeft Trump, tegen het advies van de meeste volksgezondheidsfunctionarissen in, grote politieke bijeenkomsten gehouden zonder masker of sociale afstandsvereiste. Desgevraagd zei Trump dat de bijeenkomsten geen bedreiging vormden voor het oplopen van het virus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

45% van Nederlandse bedrijven heeft corona ondersteuning aangevraagd

Piloten stemmen in met reorganisatie van KLM