in

Donald Trump eist dat kerken direct openen

De Amerikaanse president Donald Trump zei vrijdag dat hij gebedshuizen als “essentieel” bestempelt, en er bij de gouverneurs op aandringt om ze “direct” te openen.

Trump vertelde verslaggevers dat hij gebedshuizen identificeert als “essentiële plaatsen die essentiële diensten verlenen.”

“Sommige gouverneurs hebben slijterijen en abortusklinieken als essentieel benoemd, maar hebben kerken en andere gebedshuizen weggelaten. Dat klopt niet.” zei hij, “Ik corrigeer dit onrecht en noem gebedshuizen essentieel.”

Maar dat de Amerikaanse president, naar zijn eigen zegge, zijn gouverneurs ‘corrigeert’ heeft geen wettelijke gevolgen aangezien niet Donald Trump, maar de gouverneurs van de staat bevoegd zijn om wetten uit te vaardigen met betrekking tot gezondheidscrises.

“Mensen eisen dat ze naar hun kerk, synagoog of naar hun moskee kunnen gaan.” mopperde Trump, “De gouverneurs moeten het juiste doen en deze zeer belangrijke essentiële geloofsplaatsen direct dit weekend nog openen. Als ze het niet doen, zal ik de wensen van de gouverneurs negeren en zelf het besluit nemen om alle gebedshuizen te openen.”

Trump heeft herhaaldelijk gedreigd met het weigeren van federale financiering van staten die hun heropening voorzichtig hebben benaderd, en het is onduidelijk hoe hij gouverneurs anders zou kunnen dwingen om op zijn verzoek in te gaan.

De meeste gouverneurs hebben ervoor gekozen gebedshuizen te sluiten uit bezorgdheid dat ze een broeinest van virusactiviteit zouden zijn voor mensen die komen om te bidden, maar Trump is het hier (natuurlijk) niet mee eens, “Ministers, predikanten, rabbijnen, imams en andere geloofsleiders zullen ervoor zorgen dat hun gemeenten veilig zijn als ze samenkomen en bidden.”

De Centers for Disease Control and Prevention waarschuwden 19 maart dat twee mensen die COVID-19 symptomen vertoonden, uiteindelijk 35 van de 92 mensen infecteerden toen ze diensten bijwoonden in een kerk in Arkansas. Drie van deze besmette mensen zijn gestorven aan gevolgen van het coronavirus.

Maar de besmettingen stopten niet in de kerk. De gezondheidsautoriteit heeft gemeld dat minstens 26 andere mensen zijn besmet en dat één andere persoon is gestorven aan gevolgen van het virus die was verspreid in de gemeenschap, veroorzaakt door mensen die besmet waren in de kerk.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moeder van Mark Rutte gestorven op 96-jarige leeftijd

Italië maakt zich zorgen om grote drukte in stranden en café’s