in

Dodental van bosbranden in Californië neemt toe

Het is bekend gemaakt dat het aantal doden bij bosbranden in de staat Californië is gestegen naar 50. Het bosbrand overtrof staatsrecords en is het meest dodelijke en destructieve brand dat de staat ooit heeft gezien.

130 duizend hectare is verbrand door het bosbrand en meer dan 8,8 duizend gebouwen en 48 mensen zijn gedood. Meer dan 5,6 duizend brandweerlieden vechten om het brand tegen te houden maar het vuur blijft groeien.

Twee mensen werden ook gedood in de Woolsey Fire in Zuid-Californië toen het door de welgestelde buurten van Malibu scheurde. Het vuur verbrandde meer dan 97 duizend hectare en vernietigde minstens 435 gebouwen.

Er zijn waarschuwingen gegeven aan de bewoners in de gebieden die getroffen zijn door de brand, maar het kan zijn dat ze geen huizen hebben om naar terug te keren.

Red Flag Warnings (Rode Vlag Waarschuwingen) het hoogste brandalarm, werden uitgegeven door het Afdeling Bosbouw en Brandbeveiliging in Californië (Cal Fire) in de hele staat die zich uitstrekt van de noordgrens met Oregon en de zuidelijke grens met Mexico.

Het brandseizoen in Californië duurt meestal van midden in de zomer tot ongeveer half oktober, maar experts zeggen dat deze brand het hele jaar door kan duren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Google introduceert volgend maand commerciële taxidienst zonder chauffeurs’

“Turkije kan fungeren als een brug tussen westerse en niet-westerse landen”