in

Dodelijk drama Chinees restaurant

De man die gisteravond om het leven kwam bij een auto-ongeluk na een mogelijke overval op een Chinees restaurant  in Hoogeveen was de eigenaar van de zaak. Dat bevestigt de zoon van het slachtoffer (45) tegenover deze krant. ,,Het enige dat wij weten is dat mijn vader met een meneer naar buiten liep,” klinkt het met horten en stoten.

De zoon hoorde pas vanochtend dat zijn vader overleden is. ,,Ik zou normaal naar school zijn gegaan maar ben nu hier bij mijn moeder. Ze huilt onophoudelijk. Ik kan haar nu toch niet alleen laten”, zegt hij tussen zijn tranen door.

Hij weet niet precies wat er is gebeurd en moet dat aan zijn moeder vragen. Die antwoordt hem in het Mandarijn, zo horen we. ,,Mijn  moeder was omstreeks 22 uur aan het werk in de keuken. Het laatste dat ze van mijn vader heeft gezien is dat hij met een meneer naar buiten liep. Daarna hoorde ze van de politie dat hij in het ziekenhuis in Groningen lag en was overleden”.

Volgens de politie botste op het Kaaplaantje – achter het Chinees restaurant –  een auto tegen een muurtje. ‘Zowel in de auto als naast dit voertuig troffen agenten twee personen aan. Beiden raakten ernstig gewond. Een van hen overleed later die avond. Het gaat om een man uit Hoogeveen. De andere gewonde is een man uit Den Haag. In de omgeving (van de plaats delict) is een tweede inwoner uit Den Haag aangehouden’, staat in een zojuist verspreid persbericht.

De politie zegt ‘sterke vermoedens’ te hebben dat dit incident gerelateerd kan worden aan ‘een gebeurtenis eerder die avond bij een restaurant in Hoogeveen’.

In het gecrashte voertuig troffen agenten een hoeveelheid geld aan. Het is niet bekend waar dit geld vandaan kwam. ‘Wel heeft de politie aanwijzingen dat de gebeurtenis gelinkt kan worden aan een restaurant. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is geweest van een misdrijf in of nabij deze horecagelegenheid en of er meerdere personen betrokken zijn geweest. Daarbij kijkt de recherche specifiek naar de rol van beide personen die bij het ongeval met de auto betrokken zijn geweest’, aldus het persbericht.

De politie meldde gisteravond dat er twee zwaargewonden waren gevallen bij een auto ongelukbij een parkeergarage in Hoogeveen. Een grijze BMW knalde er tegen een betonnen rand, zo is te zien op foto’s. Omstreeks 23 uur kwam het bericht dat een van de twee inzittenden was overleden en dat de andere zwaargewonde was overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Volgens RTV Drenthe vond het ongeluk plaats na een overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus. Op de achterbank van de wagen zou een grote hoeveelheid cash geld aangetroffen zijn, meldde Dagblad van het Noorden.

De zoon van het slachtoffer zegt niets te weten van een overval. De grijze BMW was volgens hem niet van zijn vader. De politie komt later vandaag met een update over de zaak.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zoektocht naar lichaam verdwenen Saoedische journalist in bos bij Istanboel

Miljoenste Skoda van de band gerold