in

Dode en tientallen gewonden bij ongeval met Flixbus in Duitsland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij een ongeval met een Flixbus zijn gisteren in de buurt van Leipzig, in het oosten van Duitsland, een dode en meer dan 74 gewonden gevallen. Zeven mensen zouden er ernstig aan toe zijn, meldt de politie. Het ongeluk gebeurde in de vooravond op de A9.

Over de oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid, maar de chauffeur zou in slaap gevallen zijn, zegt een woordvoerster van de politie tegen een Duits persbureau. Er waren geen andere auto’s betrokken bij het ongeluk.

De verongelukte langeafstandsbus van de Duitse busmaatschappij vervoerde 75 personen, waaronder een jongetje van 8 jaar oud, en was onderweg tussen Berlijn en München. Meerdere helikopters werden ingezet om de gewonden te evacueren.

,,Het gebeurde allemaal relatief snel”, zegt een 24-jarige student die in de bus zat tegen de Duitse krant Bild. Hij zag splinters vliegen. De passagiers probeerden de ramen in te trappen om uit de bus te komen.

Flixbus, bekend van zijn groene bussen, vervoerde vorig jaar in 29 landen 45 miljoen mensen. ,,Onze sympathie gaat uit naar de betrokken passagiers en buschauffeurs, hun familie en vrienden”, zegt Flixbus.

Het is nog niet bekend of er Nederlanders betrokken zijn bij het ongeluk.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

KLM vraagt geld voor koffer op meer verre bestemmingen

Giftige kwal-achtige voor kust Mallorca en Ibiza: ’Tot 50 meter lang’