in

Docent school Hoofddorp zit thuis na beschuldiging beledigen profeet Mohammed

Een docent van het Hoofdvaart College in Hoofddorp wordt beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed en is daarom geschorst. Eind januari dienden meerdere islamitische leerlingen een klacht in bij de directie tegen de techniekinstructeur. Daarover schrijft De Telegraaf dinsdag.

De krant heeft de brief van de directie aan de leraar in handen. “U zou hebben gezegd dat Mohammed is getrouwd met een meisje van acht jaar en dat dat in Nederland wordt gezien als pedofilie.”

Daarop reageerde de docent in De Telegraaf. “Ik respecteer ieders geloof en zou me nooit beledigend uitlaten, ook niet over de islam.” Toch is de schorsing verlengd, om de orde en rust binnen de school te bewaren.

Volgens de techniekinstructeur zei een leerling tegen een klasgenoot dat haar moeder haar ‘haram’, ofwel onrein, vindt. Daar sprak ik haar op aan. Daarna stonden ineens allemaal leerlingen om mij heen die zeiden dat ik de profeet beledigd had.”

Ondertussen zou er bemiddeling nodig moeten zijn voordat de docent mogelijk terug zou kunnen naar de school.

Erik Ronnes, Tweede Kamerlid namens het CDA, denkt dat leraren soms te snel worden bestraft. “Ik ken deze situatie niet precies, maar het heeft er alle schijn van dat de autoriteit in de klas wordt aangetast. Leraren moeten weer de positie krijgen die ze verdienen.”

“De schuldkwestie ligt tegenwoordig snel bij de docenten”, zegt hoofdredacteur van Libelle Hilmar Mulder. “Vroeger was je als leerling gelijk het haasje.”

“Er moet eerst goed gekeken worden naar zo’n zaak”, aldus Mulder. “Het is de omgekeerde wereld als gelijk de docent maar naar huis wordt gestuurd.”

“Het mag het gezag in de klas niet ondermijnen”, stelt Ronnes. “Maar daar lijkt het nu wel op.”

Bron : WNL.tv

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rutte : ‘Groot-Brittannië slaapwandelt naar een no-deal Brexit’

Groningse man (48) gearresteerd op verdenking van terrorisme