in

Discussie in Tweede Kamer : Sluit alle moskeeën in Nederland

De Tweede Kamer zag vandaag een discussie om moskeeën te sluiten en koranonderwijs te verbieden, en het lijkt erop dat de discussie nog lang niet voorbij is, maar doorgaat op social media.

Op verzoek van de Tweede Kamer is in de laatste maanden van 2020 een moskee-onderzoekscommissie ingesteld en zijn moskeebestuurders verhoord. Murat Turkmen, vertegenwoordiger van de Nederlandse Religieuze Stichting, werd ondervraagd door de onderzoekscommissie, die werd gesteund door alle partijen in het parlement, behalve de DENK-partij.

Vandaag was het weer raak en kwam de discussie terecht in de Tweede Kamer. Terwijl de PVV zijn oproep tot sluiting van moskeeën herhaalde, pleitte de VVD ervoor dat moskeeën nauwlettend gevolgd zouden moeten worden, en financiële steun zou moeten worden bezuinigd.

Farid Azarkan, die tijdens de parlementaire vergadering namens de DENK-partij sprak, eiste een toespraak van 100 minuten en verklaarde dat er eenzijdige druk was op moskeeën, en dat er een dubbele standaard tegen moslims werd toegepast. Natuurlijk kreeg hij te maken met reacties van partijen rechts en links. En het lijkt erop dat de discussie nog niet is afgelopen.

DENK deelt een video van Azarkan op hun Twitter-account en schrijft, “De @PVV2021 (PVV) zegt zichzelf sterk te maken voor vrijheid – behalve voor de vrijheid van islamitische Nederlanders. Het afrukken van de hoofddoek, moskeeën massaal sluiten, korans verbieden… Hoezo vrijheid?!” met de hashtag #apartheid.

Madeleine van Toorenburg, Kamerlid van de CDA, had ook kritiek op de regering met de woorden, “kinderen worden vergiftigd met verkeerde ideeën”, over het weekendonderwijs in moskeeën, en eiste dat er stappen zouden worden gezet. VVD Kamerlid, Bente Becker deelt een krantenknipsel op Twitter met headline, “VVD : Verbied buitenlandse geldstromen naar moskeeën.” en schrijft, “Vandaag in de krant mijn inzet voor debat vandaag.”

Ook DENK heeft een reactie op de “buitenlandse geldstromen naar moskeeën”, “Gevaarlijke ideeën mogen ons land NIET binnenkomen via buitenlands geld. Dit moet worden aangepakt. Maar we moeten bij de feiten blijven en niet verzanden in aannames en overtuigingen”, aldus DENK op Twitter.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Brits onderzoek : Immuun tegen het Coronavirus vanwege COVID19-antilichamen

Gemuteerd virus gevonden bij grote corona-uitbraak in Fries verpleeghuis