in

Deze knappe Colombiaanse test als enige vrouw F1-wagens

Tatiana Calderón is geen bekende naam die we kennen uit de Formule 1, maar ze kan toch een behoorlijk potje sturen. De Colombiaanse autocoureur gaat de bolides van Sauber testen. Daarmee is ze de enige vrouw die serieus in een Formule 1-wagen scheurt.

Sinds vorig jaar is de 25-jarige Colombiaanse testcoureur voor de Zwitserse remstal. Eerder nam ze een filmdag voor haar rekening, komende zaterdag mag ze gaan testen op het circuit van Fiorano, het testcircuit van Ferrari. Dit seizoen komt Calderón voor het 3de seizoen uit in de GP3. Vorig jaar werd ze 18de met in totaal 7 punten.

Heel weekend testen

“Het is geweldig dat ik weer achter het stuur mag kruipen van een Formule 1-auto, zo snel na mijn debuut van afgelopen maand”, vertelt de 25-jarige Calderon op de website van het Formule 1-team. Komend weekend zal de vrouwelijke coureur op zaterdag en zondag achter het stuur van de Sauber kruipen.

Alles in zich

Frederic Vasseur, teambaas van Sauber, is erg tevreden over Calderón. “Ze heeft indruk op het team gemaakt met haar toewijding, focus en vaardigheden. We zijn ervan overtuigd dat Tatiana alles heeft om op het hoogste niveau te rijden en we kijk ernaar uit om haar vooruitgang te zien maken bij de test.”

Vrouw van Toto Wolff

De laatste vrouw in de Formule 1 was Suzie Wolff. Jaja, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff! Racen kan Suzie in ieder geval wel, want in 2015 klokte ze in de vrije training op het circuit van Hockenheim de 15de tijd. Daarmee was Wolff slechts 0,2 seconden langzamer dan toenmalig teamgenoot Felipe Massa.

Bron : Sportnieuws.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zwangere wielrensters krijgen voortaan betaald verlof

Microchip onder je huid in plaats van toegangspas? ‘Een no go’