in

Dertig illegalen in tentenkampje bij Bladel ontdekt, politie vindt ook tiental kinderen

Langs de A67 bij Bladel heeft de politie vrijdag een tentenkampje met vermoedelijk dertig illegale vluchtelingen ontdekt. Het kampje wordt door de politie ontruimd. In het bos stonden zes tenten. De groep van dertig, onder wie een tiental kinderen, verbleef vermoedelijk al langere tijd in het bos.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De mensen die in de tenten verbleven, worden volgens de politie ergens anders opgevangen. Ze zijn volgens een woordvoerder medisch gecheckt en ze verkeren allemaal in goede gezondheid.

De zes tenten stonden in een bosgebied vlak voor de Belgische grens. De politie ging vrijdagochtend op zoek naar het kampje nadat ze een tip kreeg uit de omgeving dat er een aantal illegalen in het bos zou verblijven. Rond het middaguur vonden agenten de groep.

Kogelwerende vesten

Het was een behoorlijke groep agenten die in het bos op zoek ging. Ze droegen kogelwerende vesten. Dit volgens een woordvoerder puur uit voorzorg. “Je weet niet wat je aan gaat treffen”, legt hij uit. Hij benadrukt dat er ‘absoluut geen sprake was van een dreigende situatie’.

Het is nog niet duidelijk waar de mensen vandaan komen. En hoe ze in Nederland terecht zijn gekomen. Dat wordt nog onderzocht.

Brom : Omroep Brabant

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Statushouders krijgen in meeste gemeenten nog voorrang bij sociale huur

Europese webwinkels maken winst in Nederland