in ,

DENK wilt einde aan vernederende desinfectie behandeling door Bulgaarse douane

Voor veel Turks-Nederlandse vakantiegangers is het helaas een bekend verhaal. Kilometers lange wachtrijen, corruptie en mensonterende situaties bij de Bulgaarse grens.

Het zijn vernederende situaties bij de grens die niet meer van deze tijd zijn. DENK is van mening dat Europa op korte termijn een oplossing moet vinden voor de situatie aan de Europese grens.

De problemen met corruptie spelen al jaren en worden onvoldoende opgepakt. Dit probleem raakt Nederlandse vakantiegangers, die structureel worden geïntimideerd en afgezet door Europese grensbewakers en DENK is van mening dat het tijd wordt dat Europa werk maakt van het aanpakken van de hardnekkige corruptie.

Veel reizigers uit Nederland, België en Duitsland betalen vijf euro als ze snel de grens over willen. Daarnaast wordt er ook verplicht een bedrag gevraagd voor het laten “ontsmetten” van hun auto.

“Slachtoffers van deze situatie zijn vooral Turken of mensen uit Nederland, België en Duitsland met een Turkse afkomst die in de zomer op familiebezoek of vakantie gaan. Met een briefje van vijf kunnen ze in twee minuten de grens over. Doen ze dat niet, dan gaan de douanebeambten net zolang met hun mobieltje spelen tot het geld er wel is. Er zijn te veel schrijnende verhalen die je hoort die niet meer van deze tijd zijn. Een gezin met drie kinderen van 9, 6 en 1 dat twaalf lange uren vastzat aan de grens is bijna een vorm van marteling en dat kunnen we niet accepteren. Het wordt tijd dat Europa werk maakt van het aanpakken van de hardnekkige corruptie.” aldus lijsttrekker DENK Europa, Ayhan Tonca.

Afgelopen week zijn Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en Selçuk Öztürk, samen met Tonca naar de Bulgaars-Turkse grens gegaan om de vele klachten te bespreken. Het was een pittig, maar zeker een goed gesprek met de Bulgaarse autoriteiten.

Op donderdag 23 mei 2019 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Uiteraard neemt DENK ook deel uit aan deze verkiezingen, zodat het geluid van DENK, voor een eerlijke, rechtvaardige en inclusieve samenleving, ook in Europa gehoord zal worden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Oplichters via WhatsApp verdienden meer dan 100.000 euro’

Sri Lanka extra alert na rellen tussen moslims en christenen