in

DENK vraagt om Islamitische begraafplaatsen in Eindhoven

“Voor moslims is de eeuwigdurende grafrust enorm belangrijk, maar daarin wordt op de gemeentelijke begraafplaats in Eindhoven nu niet voorzien.” aldus Topdag, die zegt dat de gewoonlijke graf ‘regels’ druist tegen de kernwaarden binnen de islam, dat voorschrijft dat de overledenen recht hebben op eeuwige grafrust. Het is in Nederland gebruikelijk dat nabestaanden iedere tien of twintig jaar een verlenging moeten betalen van het grafrecht. Maar wordt deze niet voldaan, Dan wordt het graf ‘opgeruimd’.

Nabestaanden kunnen, vanwege het coronavirus, het lichaam van overledenen ook moeilijk naar het buitenland brengen om daar te begraven. Reisbeperkingen verschillen per land en dit betekent weer dat mensen met bijvoorbeeld, een Islamitische achtergrond, hun overleden nabestaanden niet altijd in het buitenland kunnen begraven, “Vanwege de corona is de behoefte om eeuwigdurend begraven te worden in Eindhoven duidelijk geworden.” aldus Topdag, die benadrukt dat vanwege de coronapandemie, een begraving in Nederland noodgedwongen is geworden.

Maar het is niet alleen maar vanwege ‘nood’, “De nieuwe generatie wilt gewoon in hun ‘thuisstad’ begraven worden. Jonge moslims moeten hier kunnen begraven worden op basis van de regels en wensen van hun religie.” zegt hij.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen vrijdagsgebed meer in Amsterdam vanwege coronamaatregelen

Meer dan 4000 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur