in , ,

DENK voorman Tunahan Kuzu aangehouden in Israël

DENK fractievoorzitter, Tunahan Kuzu is tijdens een werkbezoek in de stad Jeruzalem aangehouden door de Israëlische politie. Kuzu heeft zelf videobeelden op Facebook geplaatst waarin te zien is hoe hij met een Palestijnse vlag langs de Al-Aqsamoskee liep en werd gestopt. De politicus is inmiddels alweer vrijgelaten.

Tunahan Kuzu Facebook

In de beelden is te zien hoe, Kuzu, voor de ingang van de Al-Aqsamoskee werd staande gehouden door Israëlische agenten. Onder de video staat: ‘BREAKING: Kuzu aangehouden door Israëlische agenten en soldaten voor ingang van #AlAqsa. We wachten op verdere informatie.’

Volgens minister van Buitenlands Handel en Ontwikkelingswerking, Sigrid Kaag, was de DENK voorman niet gearresteerd, “Meneer Kuzu zelf was, naar onze informatie, niet gearresteerd.” aldus de minister. Wel moest hij zijn telefoon en paspoort inleveren en kreeg hij die pas na een uur wachten weer terug. De Palestijnse vlag die hij ook moest inleveren, heeft Kuzu uiteindelijk niet teruggekregen.

Volgens DENK is Kuzu, samen met een aantal partijleden op werkbezoek in Israël en de Palestijnse gebieden. Hij heeft sinds afgelopen woensdag met met sociaal-maatschappelijke organisaties, historici, NGO’s en het bedrijfsleven gesproken in Jeruzalem. Gisteren was de delegatie van DENK nog aanwezig bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Op vrijdag gelden altijd strenge veiligheidsmaatregelen en is het tevens op alle dagen van de week, verboden om met een Palestijnse vlag rond te lopen.

Volgens RTL Nieuws correspondent Olaf Koens, reizen er de laatste tijd veel Turken naar Jeruzalem, “Erdogan werpt zich op als de beschermer van de Palestijen en het lot van de Palestijnen leeft ook heel erg in Turkije. Veel Turkse vloggers komen naar de stad. Zij filmen zichzelf terwijl ze zich ophouden bij opstootjes. Dat leidt soms tot een arrestatie, wat weer veel publiciteit oplevert.”

Tunahan Kuzu Facebook1

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ook streekvervoer gaat plat op 28 mei: hele dag bijna geen bussen en treinen

Deurwaarders waarschuwen voor nep-aanmaningen van oplichters