in

DENK spreekt het College aan over demonstratie Pegida bij Al-Fourqaan moskee

Anti-moslimbeweging Pegida heeft via sociaal media aangekondigd om tijdens de voor moslims heilige maand, Ramadan, te demonstreren voor de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven. DENK Eindhoven is van mening dat Pegida hiermee geen ander doel wil dienen dan het verstoren van de openbare orde, haatzaaien, en het intimideren en provoceren van de moslim-gemeenschap.

DENK Eindhoven maakt duidelijk dat ze de vrijheid van demonstratie en de vrijheid van meningsuiting respecteren, maar het is hierbij echter wel van belang dat de (grond)wettelijke kaders gerespecteerd worden en de openbare orde niet wordt bedreigd. Inmiddels hebben meerdere moslims uit Eindhoven aangegeven deze demonstratie te zien als een blijk van toenemende haat met betrekking tot de Islam en moslims. Daarnaast zijn ze bang dat de provocerende actie, gericht op moslims zal leiden tot onrust en fysieke confrontaties, waarmee de openbare orde zal worden verstoord.

DENK Eindhoven zet zich in voor de veiligheid van Eindhoven en alle Eindhovenaren en hebben daarom het College aangesproken met betrekking tot deze demonstratie van de openbaar anti-moslimbeweging, Pegida.

Graag willen ze weten of er wel een vergunning is aangevraagd voor zo een demonstratie door Pegida en of de gemeente het overweegt om deze goed te keuren in een periode waarbij het moslim gemeenschap emotioneel kwetsbaar is n.a.v. de gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland?

DENK Eindhoven zou het liefst willen dat deze demonstratie door Pegida niet zou worden goedgekeurd door de gemeente voor de veiligheid en geruststelling van de moskeegangers en buurtbewoners. Ze vragen het College ook om deze demonstratie te verbieden, zodat de moslims hun religie in alle vrijheid kunnen belijden zonder het angst van een bedreiging.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam wil songfestival wel organiseren

Politie: vermoedelijke aanslagpleger De Telegraaf ook opgepakt