in , ,

DENK: “Opkomst moslimhaat is het grootste gevaar voor Europa”

DENK waarschuwt voor de diverse vormen van haat die in Europa meer en meer zijn stem laat horen. De opkomst van rechts-populisten en rechtsextremisten, zoals de PVV in Nederland, Vlaams Belang in België, Front National in Frankrijk, Lega Nord in Italië, Vox in Spanje en de AfD in Duitsland, ontstaat er steeds meer een klimaat van haat en uitsluiting. DENK vindt dat Europa meer werk moet maken om discriminatie en racisme serieus en van de wortel aan te pakken.

“Het is zorgwekkend dat er op dit moment in Frankrijk Génération Identitaire, een extreemrechtse groepering, trainingskampen organiseert waarin de leden gevechtstraining krijgen. In Nederland is ook een identitaire beweging actief, een extreemrechtse groep aanhangers van de PVV van Geert Wilders. Deze organisaties hebben al eerder walgelijke acties richting moskeeën uitgevoerd. Wij moeten ons beseffen dat dit gevaar er is en ook steeds harder groeit. Dat groepen mensen worden uitgesloten, overal de schuld van krijgen, moet keihard met democratische middelen worden bestreden.” aldus lijsttrekker DENK Europa, Ayhan Tonca.

DENK is voorstander dat landen waar discriminatie niet voldoende wordt bestreden sancties opgelegd krijgen. Deze landen moeten een Europese Anti Racisme Tax betalen, of moeten, door een artikel 7 procedure, hun stemrecht in de Europese Raad kwijtraken. Daarnaast pleit DENK er voor dat Het Europees Hof van de Rechten van de Mens meer menskracht en middelen moet krijgen om discriminatiezaken in behandeling te nemen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie haalt grootste coffeeshop op darkweb uit de lucht

Wonen in een stad ongezond? Op het platteland neemt overgewicht sneller toe