in ,

DENK meerdere malen in het gelijk gesteld

Geert Wilders had aangifte gedaan tegen DENK-kamerlid, Farid Azarkan, wegens het online verspreiden van een nep-banner van PVV. Het openbaar ministerie heeft aangegeven dat er geen bewijs is van Azarkans schuld en dat hij nergens schuldig aan is.

Verschillende Nederlandse media, waaronder het BNN/Vara programma De Nieuws BV, uitgesproken door Eduard Nandelall, eigenaar van OptimusAd, maakten bericht dat Azarkan opdracht gaf om een nep-banner van de PVV online te plaatsen. Azarkan heeft altijd al aangeven nooit zo een opdracht te hebben gegeven en hield sinds dag een zijn onschuld vol. En nou heeft het openbaar ministerie ook aangegeven dat er inderdaad geen bewijs is tegen Azarkan de aangifte van Wilders wordt daarom niet verder in behandeling genomen.

Daarnaast stelde de rechtbank Statera, het wetenschappelijk bureau gelieerd aan DENK, in het gelijk in de zaak tegen OptimusAd.

Nandelall, eigenaar van OptimusAd, speelde ook een kwalijke rol door te beweren dat Statera subsidiegelden voor de campagne van DENK ingezet zou hebben. De rechter oordeelde dat Nandelall onrechtmatig handelde door deze onjuiste uitspraken via de media te verspreiden.

Ook heeft de rechtbank aangegeven dat OptimusAd, de door Statera geleden schade dient te vergoeden. Nandelall heeft niet gereageerd op de uitspraak van de rechter.

“Nandelall heeft met wanhopige pogingen via de media DENK in een kwaad daglicht willen stellen. Helaas hebben een aantal media-organisaties hier gewillig aan meegewerkt. Gelukkig heeft vandaag het recht gezegevierd.” aldus DENK voorzitter Selçuk Öztürk.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Volgende week kans op temperatuurrecords

Eén groot nationaal postbedrijf: PostNL neemt Sandd over