in , ,

DENK-lid Adem Topdağ noemt de tegenprestatie wet ‘moderne slavernij’

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) kwam afgelopen week met een suggestie dat bijstandsgerechtigden een verplichte tegenprestatie moeten leveren in de vorm van, bijvoorbeeld, verplicht vrijwilligerswerk.

Mevrouw van Ark krijgt nou enorm kritiek op haar voorstel van onder andere, PvdA’er, Gijs van Dijk, “Uitkeringsgerechtigden voelen zich in de hoek gezet.”

Ook partij DENK heeft zich uitgesproken over deze zogenaamde ‘tegenprestatie wet’ DENK-lid in Eindhoven, Adem Topdağ, noemt het een vorm van ‘moderne slavernij’.

“Dit soort maatregelen zijn in onze ogen een vorm van moderne slavernij en levert op geen enkele manier een positieve bijdrage om mensen als volwaardig burger deel te laten nemen aan de samenleving.”

Zo heeft Topdağ in de vorm van Raadsvragen in Eindhoven, aan het Raad gevraagd of deze het eens is met Mevrouw van Ark en wat de gevolgen kunnen zijn voor Eindhovenaren die een bijstandsuitkering ontvangen.

De bewindsvrouw is het niet eens met alle kritiek die haar kant op komt waaien en benadrukte afgelopen donderdag in een Kamerdebat dat zij doelt op een passend aanbod en niets heeft gezegd over een verplichting.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verkeersboete? Bezwaar indienen.

Schoolprestaties van Nederlandse scholieren scoren laag op internationaal niveau