DENK-lid Adem Topdağ noemt de tegenprestatie wet ‘moderne slavernij’

DENK-lid Adem Topdağ noemt de tegenprestatie wet ‘moderne slavernij’

‘Alle middelen worden ingezet’ om vermiste Melisa (16) uit Borne te vinden
DENK en NTR reageren op de negatieve uitlatingen van Fidan Ekiz
Politiek vindt kwestie-Halsema privézaak, politie weerspreekt doofpot

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) kwam afgelopen week met een suggestie dat bijstandsgerechtigden een verplichte tegenprestatie moeten leveren in de vorm van, bijvoorbeeld, verplicht vrijwilligerswerk.

Mevrouw van Ark krijgt nou enorm kritiek op haar voorstel van onder andere, PvdA’er, Gijs van Dijk, “Uitkeringsgerechtigden voelen zich in de hoek gezet.”

Ook partij DENK heeft zich uitgesproken over deze zogenaamde ‘tegenprestatie wet’ DENK-lid in Eindhoven, Adem Topdağ, noemt het een vorm van ‘moderne slavernij’.

“Dit soort maatregelen zijn in onze ogen een vorm van moderne slavernij en levert op geen enkele manier een positieve bijdrage om mensen als volwaardig burger deel te laten nemen aan de samenleving.”

Zo heeft Topdağ in de vorm van Raadsvragen in Eindhoven, aan het Raad gevraagd of deze het eens is met Mevrouw van Ark en wat de gevolgen kunnen zijn voor Eindhovenaren die een bijstandsuitkering ontvangen.

De bewindsvrouw is het niet eens met alle kritiek die haar kant op komt waaien en benadrukte afgelopen donderdag in een Kamerdebat dat zij doelt op een passend aanbod en niets heeft gezegd over een verplichting.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0