in ,

DENK fractieleider Azarkan wil af van het bestuur

Ze zeggen dat al het goede in drieën komt, maar dat telt ook voor al het slechte en het lijkt erop dat de politieke partij DENK, zijn driehoek compleet heeft met een Twitter post van fractieleider Azarkan, die zegt dat hij wilt dat het partijbestuur van Denk moet opstappen. Zijn oproep treft partijvoorzitter Öztürk, waarmee de ‘alle slechte komt in drieën’ uitspraak van vroeger compleet is en de voluit ruzie binnen het partij van start kan gaan.

Het begon allemaal toen, alweer oud-fractieleider, Tunahan Kuzu liet weten dat hij zich zou terugtrekken van de politiek en partij DENK. Kuzu liet weten er geen energie voor te hebben en tijdschrift HP/De Tijd kwam met, buitenechtelijke affaire, als reden. Terwijl Kuzu in eerste instantie koos voor zwijgen, kwam DENK met een verklaring waarin ze niet heel positief spraken over Kuzu of zijn ‘schadelijke handelingen’ binnen het partij.

Kuzu koos ervoor om toch te reageren via een uitbundig post op zijn Facebook pagina waarin hij Öztürk een ‘matennaaier’ noemt die ‘broedermoord’ en ‘sabotage’ had gepleegd. Zo zegt Kuzu in zijn verklaring dat hij Öztürk altijd heeft gesteund, “Altijd ben ik voor hem opgekomen en heb ik hem beschermd. Totdat ik de persverklaring van DENK van 30 maart las, waarin ik voor de bus werd gegooid door mijn ‘strijdmakker’. Vlak daarna las ik de ledenbrief waarin wordt beweerd dat er geen verdeeldheid zou zijn binnen de partij. Niets is minder waar.”

Kuzu sluit zijn verklaring met de mededeling dat hij ook voor zichzelf zal opkomen tijdens een Algemene Ledenvergadering op 6 juni, “Daarbij zal ik aanwezig zijn om mijn kant van het verhaal te vertellen en de leden ervan te overtuigen dat matennaaierij geen kernwaarde van DENK is.”

En nou zitten we op de derde hoek van ‘al het slechte komt in drieën’ met Azarkan die zegt dat ze in een ‘vervelende situatie’ zitten en eist dat er een interim-bestuur komt tot er om de tafel wordt gezeten met deze ‘ruziemakers’. Hij is van mening dat de huidige fractieleider zich vooral bezighoudt met wie er gelijk heeft, “Ik kies het partijbelang.” aldus Azarkan.

Ook wilt Azarkan helemaal niet dat Kuzu en Öztürk, de twee oprichters van DENK, tegenover elkaar komen tijdens een discussie.

DENK voorzitter Öztürk heeft nog niet gereageerd op Kuzu’s verklaring of Azarkan’s wensen.

©NieuwsOn
Foto : Screenshot DENK Twitter

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkse arts in Italië waarschuwt : “Neem voorbeeld van Italië!”

Zeeland gaat boetes uitdelen