in ,

DENK Eindhoven vraagt : Waarom heeft dit kunnen gebeuren?

De onrust dat tot stand kwam door een demonstratie van Pegida en een groep antibetogers afgelopen zondag, heeft Eindhoven nog steeds in zijn ban. De Buurtbewoners van het Al Fourqaan moskee waren erg geschrokken van Pegida en hebben laten weten dat ze zo iets nooit meer willen meemaken.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Dit is de vraag in iedereens hoofd, ‘hoe heeft alles zo kunnen escaleren?’ DENK Eindhoven wilt weten waarom het is gebeurd. Er was eerder een oproep tegen deze demonstratie van Pegida, door de fractie van Denk in de Eindhovense gemeenteraad, maar burgemeester John Jorritsma wees deze resoluut af.
“Pegida zou waarschijnlijk het liefst wel willen dat ik die demonstratie verbood.” aldus Jorritsma destijds in het Eindhovens Dagblad, “Maar dan zouden ze me kunnen beschuldigen van het meten met twee maten. En dat wil ik niet. Ik wil niet tornen aan het recht op demonstratie en het recht op vrije meningsuiting in dit land, een hoog goed.”

Het Eindhovense Denk-raadslid Adem Topdag wilde tijdens de gemeenteraadsvergadering van burgemeester Jorritsma weten of hij van plan was de demonstratie op 26 mei te verbieden. Hij waarschuwde de burgemeester voor de gevolgen dat zouden kunnen gebeuren, “In andere steden is dit immers wel gebeurd. Dit soort demonstraties zijn gericht op het zaaien van haat en creëren van wanorde.”

Waarschuwingen niet serieus genomen?

Na de wanorde en escalatie van afgelopen zondag, wilt Denk Eindhoven weten waarom de burgemeester op het moskeeplein een rode loper heeft gelegd voor rechts-extremisme, terwijl de burgemeester van Utrecht en ook de rechter afgelopen jaar een vergelijkbare haatdemonstratie op het moskeeplein hebben verboden en verplaatst? Waarom kon dat niet in Eindhoven?

DENK Eindhoven komt met deze vragen voor Het College en willen weten waarom de burgemeester het grondrecht van moslims heeft beperkt en artikel 1 ‘het verbod op discriminatie’ heeft genegeerd omwille van de haatdemonstratie van Pegida?

Imams, moskeebesturen en ouders hebben hun best gedaan om jongeren rustig te houden, maar helaas zijn er toch enkele jongeren geweest die hun emotie niet konden bedwingen en zich lieten gaan door de provocaties. DENK spreekt voor velen wanneer ze benadrukken dat alle moslim jongeren nu in een kwaad daglicht worden gebracht door de media, en vragen ze Het College in hun raadsvragen of deze zich verantwoordelijk voelen hiervoor hiervoor.

Pegida : “Onze actie is geslaagd.”

Pegida heeft al laten weten dat ze weer willen demonstreren. Ze gaan door met hun demonstraties en zeggen dat het nu echt leuk begint te worden. Zullen ze weer een goedkeuring krijgen van de burgemeester in Eindhoven?

DENK sluit zijn vragen af met een verzoek voor toelichting, “Met de wetenschap van nu, bent u van mening dat u de demonstratie had moeten verbieden of verplaatsen?”

We wachten de reactie af van Gemeente Eindhoven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Pegida heeft niet kunnen demonstreren…, of toch wel?

Boris Johnson moet voor de rechter komen om ‘brexit-leugens’