in ,

DENK Eindhoven vraagt meer aandacht voor slavernijverleden in de stad

DENK Eindhoven is van mening dat de gemeente Eindhoven niet genoeg aandacht besteed aan zijn slavernijverleden, “Op 1 juli was het Keti Koti. Een dag waarbij wij stilstaan bij de afschaffing van de slavernij in de oud koloniën van Nederland. Het valt ons helaas op dat er vanuit Eindhoven hier geen aandacht aan word gegeven.”

DENK Eindhoven-lid, Steven Mohanlal, heeft ook vragen neergelegd bij het college en wilt graag weten of er in Eindhoven een dag komt om de afschaffing van de slavernij (Keti Koti) officieel te herdenken.

Mohanlal schrijft in raadsvragen dat er behoefte is aan een monument zodat een waardig herdenking georganiseerd kan worden in de stad, “De signalen die onze fractie van de Afro-Caribische gemeenschap in Eindhoven hebben ontvangen is dat er een behoefte is aan een monument.”

DENK is van mening dat de gemeente Eindhoven onderzoeken moet verrichten om duidelijkheid te krijgen of de stad zelf een rol heeft gespeeld in slavernij -en koloniaal verleden. Dit zou kunnen in samenwerking met organisaties als the Black Archives, Black Heritage Tours of andere Surinaamse en Antilliaanse organisaties.

Als er uit onderzoek naar voren komt dat Eindhoven betrokken is geweest bij het slavernij -en koloniaal verleden, dan vraagt Mohanlal dat Eindhoven daar open en duidelijk over is. Ook hoopt hij dat de gemeente voorbeeld neemt van Amsterdam en zijn excuses aanbied aan de Afro-Caribische gemeenschap, voor haar aandeel.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie openbaart foto van beruchte huisjesmelker Harry Oemrawsingh

Zomer keert terug: ’Tropisch in het weekend’