in ,

DENK Eindhoven vraagt aandacht voor AOW-gat Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders

Afgelopen jaren is er op landelijk niveau en in de landelijke media al meerdere keren aandacht gevraagd voor het AOW-gat van Nederlandse Surinamers en Nederlandse Antillianen.

DENK Eindhoven-lid, Steven Mohanlal heeft hierbij meteen gebruik gemaakt van de raadvragen aan de College, om aandacht te vragen voor deze AOW-gat van Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders.

De AOW- opbouw vindt plaats op Nederlands grondgebied over een periode van 50 jaar, maar hele grote groep gepensioneerde Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders ontvangen alleen AOW over de periode dat zij woonachtig zijn geweest in Nederland, “Ondanks het feit dat Suriname & De Nederlandse Antillen tot aan de onafhankelijkheid behoorden tot het Koninkrijk der Nederlanden, worden deze groepen onterecht gekort op hun AOW/basispensioen. In veel gevallen leidt dit ertoe dat deze mensen terecht komen onder de armoedegrens.” aldus Mohanlal.

Graag zou DENK Eindhoven willen weten of het College bekend is met het gegeven dat er een hele grote groep Surinaamse & Antilliaanse Nederlanders ten onrechte wordt gekort op hun AOW en vragen ze de College of er samen naar een oplossing kan worden gezocht voor de Surinaamse en Antilliaanse ouderen die zich jarenlang hebben ingezet voor het Nederlands Koninkrijk, en nou onder de armoedegrens terecht kunnen komen of daar al moeten leven.

“Wij van de fractie van DENK Eindhoven vinden het schrijnend om te zien dat deze mensen, die het Koninkrijk der Nederlanden(waaronder dus ook Eindhoven) mede hebben opgebouwd tot dit stabiele land en deze stad, zo aan hun lot worden overgelaten.” aldus Steven Mohanlal in zijn bericht aan de College.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Controle op A67 loopt uit op achtervolging

Veertig doden bij aanslagen op twee moskeeën Nieuw-Zeeland