in

DENK Eindhoven : Maak jeugd gratis lid van sportclubs

Overgewicht bij jongeren in Nederland is al een veel voorkomend probleem en nou zitten we ook al maanden binnen vanwege de coronacrisis. Sportscholen zijn dicht en, “zien hun leden aantallen met de dag krimpen en kunnen dus juist nu ook wel een steuntje in de rug gebruiken”, aldus Joris van den Heuvel, commissielid DENK Eindhoven, die pleit voor een gratis lidmaatschap bij een sportschool voor jongeren tot 18 jaar.

“Sporten verhoogt de gezondheid en welzijn van iedereen”, zegt van den Heuvel en komt met raadsvragen voor het College in Eindhoven. Hij benadrukt dat er een toename bestaat van de bewegingsarmoede en obesitas onder Eindhovense jongeren en zegt dat er meer geïnvesteerd moet worden in de gezondheid van de Eindhovense jeugd, “Maak de jeugd gratis lid van de sportclubs want jong geleerd is oud gedaan.”

De jeugd in Eindhoven mag gratis lid worden van de bibliotheek, en DENK Eindhoven wil graag weten waarom dit niet ook een mogelijkheid zou kunnen zijn voor sportclubs en vraagt de gemeente of ze bereid zijn in gesprek te treden met sportclubs en sportaanbieders in Eindhoven om het opvangen en begeleiden van kinderen te verbeteren.

Nieuws On heeft van den Heuvel gevraagd waarom hij nou aandacht trekt aan deze onderwerp en hij zegt dat het gaat om de toekomstige generatie en, “wij willen investeren in een gezonde generatie”, ook voegt hij toe, “Het is een win-win situatie waarbij over de gehele breedte onze samenleving veel baat heeft. Laten we innovatief, constructief en pragmatisch zijn zodat de toekomst onze inzet zal belonen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronagevallen per week blijft dalen

Mogelijke verlenging van de avondklok