in

Demonstratie-verbod voor Pegida in Eindhoven

“We moeten ons voorbereiden op de onaangekondigde komst van demonstranten”, aldus Burgermeester van Eindhoven, John Jorritsma over signalen dat relschoppers de stad zullen binnenstromen, na een oproep van actiegroep Nederland in Verzet (weg met dit kabinet). Ook anti-islambeweging Pegida wilde zondag met ongeveer dertig man demonstreren in Eindhoven, maar dit verzoek is afgewezen vanwege de vrees dat dit zou kunnen escaleren naar veel ernstigere problemen.

Pegida heeft op internet al aangekondigd dat de Koran vernietigd of verbrand zal worden. Veel jonge moslims vanuit heel Nederland, en zelfs Duitsland hebben gereageerd op deze aankondiging met een tegenactie. Jorritsma heeft rekening gehouden met een escalatie, zoals tijdens een andere Pegida demonstratie in Eindhoven, in 2019 en heeft een demonstratie verboden.

Pegida-leider, Edwin Wagensveld, heeft het verbod op zijn demonstratie niet heel sportief genomen en deelt zijn mening met de kop, “Ali Achmed Mohammed Jorritsma , verbied demonstratie #Pegida onder druk Turkse Consulaat!!”, waarin hij de Eindhovense burgemeester een “Islamknuffelaar” noemt en de heer Adem Topdag van DENK Eindhoven en de Turkse Consulaat beschuldigd van het “onder druk zetten” van de Gemeente Eindhoven.

“De lange arm van Erdogeit in Nederland, oftewel de Consul himself bemoeit zich met een demonstratie”, aldus Wagensveld in zijn blog, “Maar laten we niet het Denk sukkeltje in de Eindhovense Gemeenteraad vergeten, ontving ook in zijn islamistische netwerk zorgelijke signalen kunnen we lezen…. heeft hij de rugnummers doorgegeven aan Politie etc, of dekt hij dit soort tuig?” voegt hij toe, doelend op Topdag.

Nieuws On heeft om een reactie gevraagd van Adem Topdag over de uitingen van de heer Wagensveld en hij laat weten dat er in een stad van vrede en tolerantie geen ruimte isvoor haat, facisme en onverdraamzaamheid. “In deze moeilijke tijden vinden veel gelovigen juist troost en rust in de heilige boeken, zoals de Koran. Verbranden van heilige boeken is een vorm van barbarij en machteloosheid. Het moge duidelijk zijn dat deze haatclub hiermee geen ander doel wil dienen dan het verstoren van de openbare orde, haatzaaien, en het intimideren en provoceren van de moslimgemeenschap. Het verbieden van deze demonstratie door de burgemeester is dan ook de enige juiste keuze geweest”, aldus Topdag.

©NieuwsOn
Foto : Kerstkaart Pegida

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tunahan Kuzu roept Logo 3000 op het matje : Lesstof doorspekt met Islamofobie

Werkloosheid zal sterk toenemen in 2021