in

Democratie versus Dictatuur

Ben je een democratie als:
-je bindende referenda afschaft?
-burgers een app opdringt maar simpele mondkapjes niet kunt leveren?
-miljoenen naar het buitenland stort (recent 750 miljoen naar Griekenland en 50 miljoen naar de VS op verzoek van Lady Gaga) terwijl je eigen burgers creperen en er rijen voor de voedselbank staan?
-probeert stiekem de vrije artsenkeuze af te schaffen?
-toestaat dat winkels, ook de supermarkten willen dat invoeren, klanten verbied cash te betalen?
-onduidelijk bent in de coronacrisis tegen de burgers en zelfs keihard liegt over de cijfers simpelweg omdat er niet getest wordt en daardoor willens en wetens mensen in gevaar brengt?
-terrorisme financiert?
-toestaat dat burgers, gezinnen en jong volwassenen dakloos raken?
-boetes uitdeelt van € 390,00 en burgers een strafblad bezorgt terwijl je als Minister President zelf meerdere keren betrapt wordt op geen afstand houden?
-burgemeesters benoemd i.p.v. gekozen burgemeesters?
-toestaat dat het huidige artikel 120 van de Grondwet bepaalt dat de rechter niet mag beoordelen of wetten en verdragen in strijd zijn met de Grondwet

Nee, Nederlandse overheid, dat valt allemaal niet onder democratie. Als we de regering Rutte voor een medisch tuchtcollege zouden brengen was deze op non-actief gesteld.

Ben je een dictatuur als:
-je je burgers voorziet van gratis zorgbeschermingsmiddelen?
-de armen onder het volk 1000 tl extra geeft?
-opdracht geeft elektriciteit en water niet af te sluiten bij mensen die het door de coronacrisis niet meer kunnen betalen?
-meerdere landen helpt aan medische apparatuur?
-de duizenden vluchtelingen bij de Griekse grens onderbrengt in hotels?
-je overheidsmedewerkers opdracht geeft boodschappen te doen voor ouderen vanaf 65 die in volledige lockdown zitten?
-burgers burgemeesters laat kiezen?

Turkije heeft vandaag nog een medisch vliegtuig naar Zweden gestuurd om haar burgers op te halen die geen zorg kreeg in Zweden. Hoe dictatoriaal is dat? En in Nederland is de insteek hoe meer ouderen sterven hoe beter. Hoe democratisch is dat?

Over Turkije word gezegd dat het een dictatuur is. Ja, er zijn journalisten en leerkrachten en meer opgepakt. En iedereen die onterecht is opgepakt is ook weer vrijgelaten. Hoe wil je Nederland met zeventien miljoen burgers vergelijken met Turkije en bijna tachtig miljoen burgers, waaronder 3,7 miljoen Syrische vluchtelingen? Een Turkije wat al jaren te maken heeft met terrorisme waarbij duizenden slachtoffers zijn gevallen waaronder ook toeristen. Een Turkse overheid op wie een coupe werd gepleegd. Natuurlijk worden er dan mensen opgepakt. Coupes plegen mag niet. Ook niet in Nederland overigens. Een legitieme reden om mensen te arresteren.

Maar wat met die drieëntwintighonderd kinderen die onterecht in een gesloten setting in Nederland zitten? Die een gevangenisregime volgen terwijl ze eigenlijk behandeling nodig hebben. Die in de GGZ thuis horen waar geen plek is voor ze. Een groffe schending van de kinderrechten en zo zijn er veel meer voorbeelden.

Ik stel voor dat een ieder zijn eigen straatje eerst schoon veegt voor we beginnen bij de ander. En verder….blijf gezond.

Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Covid-19 ontdekt in twee nertshouderijen in Noord-Brabant

Italië begint vanaf 4 mei met het opheffen van landelijke lockdown