in , ,

De wereld wordt geconfronteerd met coronavaccin ‘apartheid’

Zelfs landen die vaccinproeven hebben georganiseerd – zoals Argentinië, Zuid-Afrika, Brazilië en Turkije – zullen niet voldoende voorraden krijgen.

Argentinië, Zuid-Afrika, Brazilië en Turkije, landen waar coronavaccin-testen hebben plaatsvonden, zullen tevreden moeten zijn met Pfizers dankbaarheid, omdat ze (zoals de meeste landen in de wereld) niet voldoende vaccins zullen ontvangen om hun bevolking te vaccineren tegen het coronavirus.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten en Duitsland, samen met Canada en de rest van de Europese Unie, een contract gesloten voor voldoende doses van verschillende coronavaccins om hun bevolking verschillende keren te inoculeren.

Een relatief gebrek aan overzicht en lagere bedrijfskosten zijn enkele van de redenen waarom farmaceutische bedrijven het merendeel van hun onderzoek doen in minder welvarende landen.

Het ethische probleem dat hierdoor ontstaat, dat mensen in ontwikkelingslanden minder toegang hebben tot medische doorbraken ondanks het feit dat ze een onevenredig deel van het risico dragen dat hun ontwikkeling mogelijk maakt, dateert ver van vóór de coronapandemie.

De dodelijke gevolgen van vertraagde toegang tot het coronavaccin zullen komend jaar te zien zijn. Het is al duidelijk dat de meeste landen niet genoeg zullen hebben, terwijl rijke landen vaccins hamsteren.

Pfizer heeft dit jaar naar schatting 975 miljoen dollar verdiend met het vaccin en zal naar verwachting in 2021 nog eens 19 miljard dollar verdienen. De winstmarge van Pfizer op het vaccin wordt geschat tussen 60 procent en 80 procent.

Moderna zal naar verwachting volgend jaar meer dan 10 miljard dollar aan zijn vaccin verdienen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk meldt meer dan 19.000 nieuwe coronagevallen

2021 wordt een jaar van herstel en hervormingen voor Turkije