in ,

De vertrouwen in de economie blijft dalen in Nederland

De gemiddelde Nederlander heeft bijna geen vertrouwen meer in de toekomst. Volgens de gegevens van de statistische instelling hebben stijgingen in huishoudelijke kosten, ondanks de stijging van de economie, invloed op het vertrouwen van de Nederlandse samenleving.

De verhoging van het btw-tarief van basisvereisten tot 9% en de toename van gas en elektriciteit, met 334 euro per jaar, behoren tot de grootste factoren in het wantrouwen.

De regering heeft eerder aangekondigd dat de toename van gas en elektriciteit, 108 euro per jaar zou bedragen, maar na nader onderzoek van het bureau voor de statistiek, bleek dat er jaarlijks een stijging zal zijn in gas- en elektriciteitskosten van ongeveer 334 euro.

Süleyman Koyuncu, duoraadslid DENK Noord-Holland, zegt dat “het tijd is gekomen om met de Rutte-regering te onderhandelen” verwijzend naar de Provinciale Staten verkiezingen op 20 maart.

Terwijl VVD, D66, CDA en CU in de coalitie hun best doen om een belastingvermindering van 1,9 miljard euro door te voeren in voordeel van grote bedrijven, is de drukte om de basisbehoeften van mensen te verhogen zonder te knipogen de grootste indicator dat de Rutte-regering haar leven heeft voltooid.

Ze proberen heel veel verhogingen te verstoppen. Dezelfde sluwheid gebeurt ook in gemeenten. In Amsterdam bijvoorbeeld gaat de coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP de 100% stijging van de parkeertarieven in april in plaats van op 1 januari. Op deze manier proberen ze het te voorkomen dat mensen vóór de verkiezingen reageren.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Medewerker Amerikaanse kustwacht plande grootschalige aanslagen

DENK Eindhoven stelt vragen over Indoctrinatie in lesmateriaal