in ,

De verlaging van de vennootschapsbelasting kan worden uitgesteld

Zowel het AD als het Financieele Dagblad zeggen dat bronnen hebben gesuggereerd dat de belastingverlaging opnieuw kan worden uitgesteld om de crisis te helpen betalen. De ministers waren vorig jaar overeengekomen om de belastingverlaging voor bedrijfswinsten van meer dan 200 duizend euro uit te stellen tot 2021, nadat premier Mark Rutte bedrijven had bekritiseerd vanwege het niet betalen van salarissen.

De belastingverlaging is al in de wet aangenomen, maar bronnen suggereren dat er opnieuw naar zal worden gekeken, gezien de miljarden euro’s aan investeringen die de overheid heeft gedaan om de industrie te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus.

De vier coalitiepartijen hadden hun eerste gezamenlijke bijeenkomst sinds de pauzering, op maandag en werden ingelicht door minister van Financiën, Wopke Hoekstra. De ministers zullen ook met hun vergaderingen over de begroting voor 2021 beginnen, die op de derde dinsdag van september aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden.

De CPB zei afgelopen maandag dat de economie niet zo sterk is gekrompen als verwacht, maar waarschuwde dat de krimp tot 2021 zal duren als er weer een lockdown komt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

4013 nieuwe coronabesmettingen in een week

Frankrijk verplicht mondmaskers op werkvloer vanaf 1 september