in

De Verenigde Staten publiceert COVID-19 vaccin distributieplan

Het plan dat is opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid (HHS), het Pentagon en de Centra voor Ziektecontrole en Preventie (CDC), bevat het voorgestelde distributieplan voor staatsleiders, lokale leiders, territoriale en tribale leiders, voorafgaand aan de voltooiing van de vaccinatie.

Volgens een van de documenten is het de bedoeling dat vaccins gratis worden verstrekt aan distributeurs. Ook zullen er geen contante kosten zijn voor patiënten.

Het plan concentreert zich op drie fasen, waarbij de eerste set, zich richt op kritische bevolkingsgroepen die pas in kaart worden gebracht als de distributie dichterbij komt. Potentiële groepen die door afdelingen worden geïdentificeerd, zijn onder meer eerstelijnsgezondheidswerkers, essentiële werknemers en hoogrisicogroepen.

Naarmate het aantal beschikbare vaccins toeneemt, zou fase twee beginnen met de nadruk op het verzekeren van brede toegang via commerciële en particuliere partners, en hoge inentingsniveaus voor personen die het meest kwetsbaar zijn voor COVID-19. Dit zijn groepen met hypertensie, diabetes en bestaande ademhalingsaandoeningen.

In fase drie zou open vaccinatie beginnen wanneer de voorraad de toediening begint te overtreffen. Het plan is bedoeld om flexibel te zijn, zodat rechtsgebieden kunnen reageren op veranderende scenario’s wanneer de distributie begint.

“Als onderdeel van ‘Operatie Warp Speed’ hebben we maandenlang de basis gelegd om een veilig en effectief COVID-19 vaccin te distribueren en toe te dienen, zodra het voldoet aan de gouden standaard van de FDA.” aldus HHS-secretaris, Alex Azar.

Operatie Warp Speed is het intra-departementale vaccinontwikkelingsprogramma van de administratie.

“Dit diepgaande, 24-uur-planningswerk met onze staats- en lokale partners en vertrouwde gemeenschapsorganisaties, vooral via CDC, zal ervoor zorgen dat Amerikanen in recordtijd een veilig en effectief vaccin kunnen krijgen.” zegt Azar.

De uitrol van de strategie komt op de hielen van de Amerikaanse president Donald Trump die dinsdag aankondigde dat een vaccin binnen slechts vier weken klaar zou kunnen zijn, een suggestie waar hij weer naar leek te verwijzen kort nadat het plan van de regering formeel aan het publiek was bekendgemaakt.

“Vaccins komen snel en veilig!” schrijft Trump op Twitter.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronacijfers te hoog : Extra maatregelen voor regio’s

Sinterklaasintocht op geheime locatie, zonder publiek