in

De uitspraak van de rechter laat de nabestaande van Hümeyra in tranen

De rechter heeft vandaag een uitspraak gedaan over de zaak van Bekir E., die de 16 jarige Hümeyra heeft doodgeschoten op een schoolplein in Rotterdam en de uitspraak riep veel moties op bij brie den en familie van Hümeyra.

De rechter achtte E. schuldig, maar niet aan moord. E. werd schuldig bevonden van doodslag en kreeg 14 jaar cel en tbs met dwangverpleging op. En dit terwijl het Openbaar Ministerie 20 jaar cel had geëist voor moord, maar de rechter kwam tot conclusie dat voorbedachten rade niet werd bewezen en dus viel de uiteindelijke straf lager uit.

Volgens de rechtbank heeft E. impulsief gehandeld toen hij Hümeyra doodschoot en is hij dus schuldig aan doodslag en geen moord. Daarvoor is de maximale straf 15 jaar en Bekir E. kreeg uiteindelijk ook geen 15,jaar, maar 14 jaar met tbs en dwangverpleging.

Familie en vrienden van het doodgeschoten meisje Hümeyra zijn helemaal kapot van deze uitspraak. Aanwezigen melden dat, direct na de uitspraak, er volop tegen de ramen van de volle publieke tribune, die boven de rechtszaal ligt, werd gebonkt in woede en een schreeuw van de zus van Hümeyra brak iedereens hart.

De nabestaanden schreeuwden vol woede, vanuit de publieke tribune, tegen E. toen hij de zaal werd uitgeleid.

De emotionele advocaat van de familie van Hümeyra, Nelleke Stolk, zei dat de nabestaanden verbijsterd waren van de uitspraak, waardoor er een explosie van van emoties ontstond.

“Vooral de kwalificatie van de rechtbank dat er sprake was van doodslag, omdat er onvoldoende bewijs voor een vooropgezet plan zou zijn, gaat er bij de familie niet in.” aldus Stolk. Ze herhaalde de vele doodsbedreigingen van E. aan het slachtoffer en haar familie in de maanden voorafgaand aan de schietpartij op 18 december.

“Ook stuurde hij vlak ervoor nog foto’s waarop hij met een wapen staat en van een meisje met doorgesneden keel met de tekst dat Hümeyra zou volgen.” zei Stolk.

De beveiliging moest uiteindelijk de nabestaande naar buiten leiden en een van de nabestaande werd opgevangen door ambulancepersoneel.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Oproep tot het staken van Chinese producties

Meer dan 75 aangiften tegen de As-Soennah Moskee in Den Haag