in ,

De Turkse en Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken ‘ontmoeten’ elkaar voor Wittenberg conferentie

De Turkse en Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken, Mevlut Çavusoglu en Stef Blok, zullen woensdag een bilaterale videoconferentie houden.

Volgens een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken op dinsdag, zal de achtste Turks-Nederlandse bilaterale (Wittenburg) conferentie gezamenlijk worden voorgezeten door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu en zijn Nederlandse ambtgenoot, Stef Blok.

De conferentie zal ook worden bijgewoond door de werkgroepen Turkije-EU betrekkingen, NAVO, innovatie, en de Turks-Nederlandse gemeenschap, aldus de verklaring.

Als onderdeel van de conferentie zullen Cavusoglu en Blok ideeën uitwisselen over bilaterale betrekkingen, betrekkingen tussen Turkije en de EU, en regionale ontwikkelingen.

Afwisselend georganiseerd onder het co-voorzitterschap door één van beide partijen, zijn er tot dusver zeven Wittenburg-conferenties gehouden sinds een overeenkomst tussen Ankara en Amsterdam in 2008 “gericht op het versterken van de bilaterale betrekkingen en samenwerking” tussen de twee landen, aldus de verklaring.

De vorige conferentie vond plaats op 11 april 2019 in Amsterdam.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronarellen blijven doorgaan in het hele land

Gemiddelde Nederlander vindt bezoekersbeperkingen groter probleem dan de avondklok