in

De Royals schrappen Griekse vakantie na storm van kritiek

“We eindigen onze vakantie. We hebben de reacties en berichten in de media gezien,” aldus het stel in een verklaring. “We willen niet dat er enige twijfel bestaat, het is cruciaal om de richtlijnen te volgen om Covid-19 onder controle te krijgen en de discussie over onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

De royals hebben een villa nabij de badplaats Doroufi in Peloponnesos, Zuid-Griekenland, die ze in 2012 hadden gekocht. Ze waren vrijdagmiddag in het regeringsvliegtuig vertrokken, voor een korte herfstvakantie.

Het gebied is code geel, wat betekent dat er geen reisbeperkingen zijn. Kamerleden zijn echter woedend dat het koningshuis voor een pauze is vertrokken, aangezien premier Mark Rutte dinsdag zei dat mensen zo min mogelijk moeten reizen, ook tijdens de vakantie.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft vrijdagmiddag een verklaring afgegeven waarin staat dat Rutte op de hoogte was van de reis en dat hij de ministeriële verantwoordelijkheid heeft voor het gezin.

Maar minister Hugo de Jonge was niet ingelicht, en werd vrijdagmiddag door de pers verrast met vragen over de reis.

Kamerleden waren zeer kritisch over de premier en de koning. “Het was geen goed voorbeeld voor de rest van de Nederlanders”, zei PvdA-Kamerlid Attje Keuken, die zich afvroeg waarom Rutte de reis had laten doorgaan.

NOS-royaltyverslaggever Kysia Hekster zei dat de beslissing van de koning om op vakantie naar het buitenland te gaan een ‘enorme deuk’ is in zijn imago als iemand die de mensen verenigt, “Hij heeft een verkeerd oordeel geveld”.

Eerder tijdens de epidemie stonden de koning en de koningin in het midden van een andere coronavirusgerelateerde ‘incident’, toen ze werden afgebeeld in een Grieks restaurant, te dicht bij de eigenaar.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Macron : “Onthoofding in Parijs was islamistische, terroristische aanslag”

Meer dan de helft van middelbare scholen melden coronabesmettingen