De politie start een onderzoek naar racistische Whatsapp-groep van Rotterdamse politie

De politie start een onderzoek naar racistische Whatsapp-groep van Rotterdamse politie

De Rotterdamse politie is een onderzoek gestart naar een Whatsapp-groep van de politie, waarbij agenten racistische en denigrerende termen hebben gebruikt om mensen met een etnische minderheidsachtergrond te beschrijven, zo meldt het NRC.

Frankrijk zet 100 duizend veiligheidstroepen in
Laat ik mezelf aan u voorstellen
ING bank verhoogt kosten vanaf 1 Maart

De gesloten groep van negen politieagenten in Rotterdam, werd in februari 2019 verwijderd na klachten van andere agenten, maar waarnemend politiechef Karin Krukkert heeft nu een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de onthullingen in de NRC.

“Gezien de ernst van de berichten denken we dat het probleem destijds breder had moeten worden aangepakt.” vertelt ze de krant, “Er wordt een verregaand onderzoek ingesteld.”

De politie reageerde op een video waarin te zien is dat een blanke tiener in elkaar wordt geslagen door een aantal zwarte tieners in de Rotterdamse wijk Spijkenisse. De daders worden door de politie beschreven als, ‘kankermensen en c *** Afrikanen’ die ze zouden willen ‘schieten’, aldus de NRC.

Midden-Nederland politiechef, Martin Sitalsing, die is belast met de aanpak van racisme binnen de politie, heeft opgeroepen tot een ‘zeer harde aanpak’ en een strafrechtelijk onderzoek, “Deze app-groepen zijn een fenomeen binnen de politie en je kunt ze overal vinden.” aldus de politiechef, “Ik wil bij elkaar komen om te kijken hoe we dit als geheel kunnen aanpakken in plaats van incidenteel.”

Vorig jaar zei een voormalig teamleider van de Haagse politie dat de afdeling van de stad bol staat van racisme en discriminatie. Fatima Aboulouafa zei dat sommige agenten in de stad zichzelf beschreven als Marokkanenverdelgers en haalde gevallen aan van officieren die buitensporig geweld hebben gebruikt, waarnaar ze zouden hebben gelogen in getuigenverklaringen.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0