in

De ouderen krijgen extra hulp tijdens de Coronacrisis in Turkije

Nu miljoenen senioren in Turkije vanwege de coronaviruspandemie thuis zijn opgesloten, zorgen de Turkse autoriteiten ervoor dat ze worden voorzien in hun dagelijkse behoeften. Hulp is slechts één telefoontje verwijderd.

Om het publiek te beschermen tegen de COVID-19-pandemie, heeft de Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken de verplaatsing van mensen ouder dan 65 jaar beperkt en mobilisatiegroepen gemobiliseerd om hen te helpen tijdens de periode van quarantaine.

Senioren kunnen via speciale hotlines contact opnemen met de politie of andere groepen om hun behoeften kenbaar te maken.

Groepen voor sociale bijstand, bestaande uit ambtenaren van de politie, de rijkswacht en de rampenbestrijding, brengen ze vervolgens alles wat ze nodig hebben, inclusief voedsel, huishoudelijke artikelen of zelfs hun pensioenbetalingen.

Volgens het ministerie hebben de steungroepen tot nu toe meer dan een miljoen mensen geholpen.

Onder de miljoenen ouderen in quarantaine bevindt zich de 66-jarige Osman Kurtulan, een gepensioneerde verkoper die al tien jaar alleen woont na het overlijden van zijn vrouw.

“In eerste instantie was ik niet echt gelukkig van het idee om beperkt te blijven tot mijn huis. Maar ik heb ademhalingsproblemen en dit virus is gevaarlijker voor mensen zoals ik, een oude man met gezondheidsproblemen.” aldus de heer Kurtulan. Hij vertelt, Anadolu Agency, dat de grootste uitdaging van isolatie eenzaamheid is, iets waar hij mee leeft sinds de dood van zijn vrouw en de verhuizing van zijn kinderen.

“Voor deze virus zouden mijn kinderen mij om de twee weken bellen, maar nou weten ze dat ik hele dag alleen thuis zit en bellen ze mij iedere dag. Ironisch genoeg heeft dit virus een positieve invloed gehad op onze relaties.” aldus de heer Kurtulan.

Kurtulan liet weten dat hij zich aanvankelijk zorgen maakte over de uitbraak van het coronavirus, maar dat hij was gerustgesteld omdat hij wist dat de politie en gezondheidswerkers altijd beschikbaar waren om hem te helpen, “Ik hoefde de autoriteiten nog niet te bellen omdat ik alles thuis heb en mijn gezondheid stabiel is. Maar het is geweldig om te weten dat hulp altijd slechts één telefoontje verwijderd is.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : 234 doden en 777 nieuwe besmettingen erbij

Turkse arts in Italië waarschuwt : “Neem voorbeeld van Italië!”