in

De moord op Humeyra (16) is volledig vastgesteld op beveiligingscamera’s

Tijdens de derde voorbereidende zitting in Rotterdam, in de strafzaak van de moord op de 16-jarige scholiere Humeyra Ergincanlie, is gebleken dat de moord helemaal in beeld is gebracht door bewakingscamera’s.

Humeyra werd vorig jaar, op 18 december 2018, doodgeschoten door haar ex-vriend in het fietsenhok van het Design College in Rotterdam West. Nou is het gebleken dat de moord waarschijnlijk is gefilmd door bewakingscamera’s en bestaat er een kans kans dat die beelden tijdens de inhoudelijke behandeling, half november, worden getoond.

Het Openbaar Ministerie en de advocaten van verdachten Bekir E. en Mohammed Al-M. hebben gezegd daar geen behoefte aan te hebben en de familie van Humeyra heeft het zelf liever ook niet, maar de rechtbank wilt de mogelijkheid toch openhouden.

Een van de verdachten, Bekir E., is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De uitslag van deze onderzoek is nog niet openbaar gemaakt. Die worden besproken tijdens de inhoudelijke behandeling. Wel is het bekend dat Bekir E. heeft meegewerkt aan het onderzoek en de moord op zijn ex-vriendin heeft bekend.

Hij heeft eerder verklaard dat hij haar eigenlijk wilde ontvoeren. De sleutels van de woning waar hij Humeyra wilde vasthouden, werden op hem gevonden na zijn vasthouding.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

President Erdogan dringt aan om geplande veiligheidszone in Syrië te versnellen

TBS na doden van zoon (12) met zwaard